VadeVi
Albet i Noya: «Els Clàssic Penedès jugaran en la mateixa lliga que el xampany francès»
  • CA

Entrevista a Josep M. Albet i Noya, president de la DO Penedès, a ‘Notícies en xarxa’

En l’entrevista a Josep Maria Albet i Noya, a ‘Notícies en xarxa’ del passat cap de setmana, el president de la DO Penedès ens explica l’aposta del Penedès amb la nova marca “Clàssic Penedès”.
En les seves declaracions, Josep M. diu que “la denominació Cava és fruit d’una època, de producció massiva i industrial” i que el canvi que proposen amb “Clàssic Penedès és per afrontar una altra època, la que ve. Per donar cabuda a una sèrie de cellers que la seva inquietud no és el volum, sinó la qualitat, i que se senten molt arrelats al Penedès”. És per això que el reglament dels Clàssic Penedès dicta que els escumosos han d’estar elaborats en aquesta zona exclusivament, procedents d’una agricultura 100% ecològica, i que s’etiquetin amb l’anyada de la verema i la data de desgorjat per garantir una màxima qualitat.
Amb aquesta nova marca, Albet i Noya diu que també es pretén valoritzar el treball del pagès a la vinya: “enguany es publicaran per primera vegada els preus del raïm per a elaborar els escumosos i els Clàssic Penedès, i podrem veure diferències que poden arribar a doblar els preus d’uns respecte als altres. El Clàssic Penedès serà un escumós d’alt nivell, per competir en la lliga del xampany francès, que està jugant sol pràcticament. En aquesta lliga hi ha espai per un producte de qualitat com el nostre”.

En 3 o 4 anys, estima que podrien ser ja uns 50 elaboradors de Clàssic Penedès, la majoria de productors mitjans i petits.

Podeu veure l’entrevista sencera a l’enllaç de La Xarxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa