VadeVi
Albet i Noya inverteix més de 500 mil euros al Celler de l’Era

Aquesta propera verema serà per Albet i Noya un any de fortes apostes econòmiques per tal d’incorporar millores d’infraestructura en la part del Celler de l’Era. L’objectiu del celler és optimitzar els processos d’elaboració dels vins més representatius del celler, els d’alta gamma. Serà doncs, amb aquestes noves instal·lacions, el primer any que el celler podrà vinificar de forma íntegra el 100% del raïm veremat a la propietat .

Així, s’han adquirit dipòsits rectangulars de la casa alemanya Speidel, la casa més capdavantera a nivell mundial en tecnologia d’aquests tipus d’equipaments, que seran utilitzats durant el procés d’elaboració dels seus vins blancs i negres d’alta gamma, ja en aquesta propera verema.

Concretament, s’han comprat 7 dipòsits d’acer inoxidable amb capacitat de 10.200 litres a utilitzar pels vins negres, i 14 dipòsits d’acer inoxidable apilables de 5.200 litres cada un, 7 dels quals seran destinats als vins blancs i els altres 7 als vins negres. Al gruix de la instal·lació, s’hi ha d’afegir també 5 dipòsits de 20.000 litres de la firma penedesenca Magusa.

També s’ha adquirit una innovadora premsa pneumàtica Willmes, que treballa amb gas inert i que permet d’aquesta forma elaborar els vins naturals i sense sulfits, així com blancs en general, sense risc d’oxidació durant el procés de premsat, pel fet d’evitar l’entrada de l’oxigen al raïm fins després de l’extracció del most.

Per últim, i just els dies previs a la verema, que començarà a mitjans d’agost, s’incorporarà el darrer equip que deixarà així acabat el nou celler de l’Era : una petita premsa vertical Diemme amb capacitat per a 1.200 kgs. de raïm en cada premsada i destinada al raïm negre. És la darrera generació en aquest tipus de premses que, utilitzant com a base el sistema tradicional de premsa ja reconegut a les zones vitivinícoles de més renom a nivell mundial, permet el premsat de petits volums de raïm amb una qualitat excepcional.

Una forta inversió econòmica que el celler percep com una necessitat i oportunitat per tal de poder continuar en la mateixa línia d’excel·lència en els processos de vinificació dels vins d’alta gamma, i que requereix disposar d’aquest tipus d’equipaments que estan caracteritzats per la innovació tecnològica encaminada de forma clara a la millora del vi final.

La idea d’Albet i Noya segueix sent la d’avançar en la direcció de vins d’alta qualitat, el més naturals , ecològics i sostenibles possible, amb l’objectiu de fer gaudir al públic dels seus vins en la seva màxima expressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa