Albet i Noya, premi a la millor Producció Ecològica

Els premis 'Alimentos de España' els atorga el Ministeri d'Agricultura per divulgar la qualitat dels productes alimentaris i aspectes relacionats amb l'agricultura ecològica i la conservació del medi ambient

El dijous 22 de setembre, la Ministra d’Agricultura del Govern d’España, Rosa Aguilar, va fer entrega dels premis “Alimentos de España” en una gala que va tenir lloc al Patio de Cristal del Ministeri d’Agricultura, a Madrid, on Josep Maria Albet, co-propietari i director tècnic del celler Albet i Noya, va recollir el corresponent a la Millor Producció Ecològica.

La ministra va destacar la “capacitat emprenedora i valentia d’Albet i Noya, la qualitat dels seus vins ecològics, la capacitat exportadora i la inversió en recerca i desenvolupament i la seva aplicació practica, (I+D+I)”.

Aquest és ja el tercer reconeixement oficial al celler ecològic penedesenc que ja va rebre el 2007 el premi del “Ministerio de Medio Ambiente” per la Alimentació Ecològica i Biodiversitat, i de la Generalitat de Catalunya el 2010 el premi “TASTUM” per l’excel·lència alimentaria.

Actualment ALBET I NOYA elabora més 1.200.000 ampolles de les que n’exporta el 85 %, repartit en 23 països, venent el 15% restant a tot Catalunya, que el 2010 ja va ser el segon país en volum de facturació.

Sens dubte la trajectòria de més de 33 anys en el sector de vins i caves ecològics i la filosofia que va impulsar Josep Maria Albet des de l’any 1978 segueixen impregnant aquesta empresa: “ Per nosaltres la normalitat és fer-ho tot ecològic, i els esforços principals els dirigim a obtenir de les vinyes i en l’elaboració, la màxima qualitat que ens ofereix la nostra terra”.

Respecte al mètode per elaborar vins de qualitat cada any, Albet va dir que: “El secret és la selecció, selecció i més selecció del raïm manualment, ja que tant sols un de cada 6 anys la collita és naturalment perfecte. La resta d’anyades com aquest mateix 2011 la qualitat sols la podem aconseguir amb el nostre treball, l’únic camí per fer grans vins. Per altra banda, cal compensar el viticultor pel gran treball que ens fa i per això paguem els millors preus de raïm del Penedès”.

A part d’Albet i Noya, només una altra empresa catalana ha obtingut una distinció, en aquest cas a la Producció Agrària, per Embotits Salgot de Vic que des de fa un any ha començat a elaborar embotits ecològics de porcs també de la seva pròpia granja.


JOSEP MARIA ALBET VA RECOLLIR EL PREMI DE MANS DE LA MINISTRA FOTO: ALBET I NOYA

Nou comentari