VadeVi
Albet i Noya redueix el consum elèctric un 14%
  • CA

Albet i Noya és pioner en l’elaboració de vins ecològics a Catalunya i a tot l’Estat espanyol. Foto: VADEVI.cat

El celler Albet i Noya, seguint la seva filosofia de respecte pel medi ambient, va contractar a principis del 2013 un servei de “Comptabilitat energètica” a l’empresa Macbrabant. El servei contractat consisteix a monotoritzar els consums elèctrics a través de diversos comptadors, per detectar les potències realment utilitzades en cada àrea i moment, els consums d’energia activa i reactiva i així poder detectar consums anòmals, comprovar que la facturació de la companyia és la correcta i optimitzar el contracte amb la companyia comercialitzadora.

Un cop fets els canvis necessaris, l’estalvi en el consum d’electricitat tant sols del segon semestre del 2013, respecte al mateix període del 2012, va ser d’un 14%. Posteriorment i a partir de les informacions enregistrades de la potència demandada dia a dia, s’ha pogut ajustar la potència contractada a la baixa, fet que reverteix ja en un estalvi afegit i en una important reducció de les emissions de CO2 per aquest concepte. Albet i Noya seguirà controlant el consum energètic per gestionar-lo millor i optimitzar-lo a base d’implantar “Bones pràctiques ambientals” per continuar avançant en l’eficiència energètica i reduint les emissions de CO2.

Albet i Noya va ser el celler pioner en l’elaboració de vins ecològics a Catalunya i a tot l’Estat espanyol. A l’actualitat compta d’una tradició vitícola de quatre generacions de viticultors i amb una experiència de més de 36 anys en l’elaboració de vins ecològics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa