Albet i Noya triomfa amb el Reserva Martí 2004

El vi ha aconseguit 11 medalles i s'ha convertit en el vi ecològic més ben puntuat pel crític Robert Parker aquest any. L'èxit marca un punt d'inflexió en el criteri de selecció de raïms

Albet i Noya recull els fruits sembrats. Després d’un punt d’inflexió en el criteri de selecció de raïms, el Reserva Martí 2004 es converteix en el vi més guardonat del celler i, de fet, aquesta setmana ja s’ha exhaurit. En total ha rebut 11 medalles en menys d’un any que fa que està al mercat. “Així com abans cercàvem la potència i la intensitat, el 2004 varem introduir de forma decidida la recerca d’una estructura tànnica encaminada a fer que arribés el seu moment òptim de consum més aviat”, explica el celler. Buscant més aviat la finor, l’elegància i l’equilibri entre acidesa i maduresa polifenòlica, va néixer el Reserva Martí 2004.

Ha guanyat un Gran Or, al Bio Fach’09; sis medalles d’Or a l’Estella’07, Mundus Vini’08, Ecoracimos’08, Berliner Weine Trophy’09, Millesime Bio’09 i Girovi’09; dues medalles de plata al Mundus Vini’07 i International Wine Challenge’09 i dues de bronze al Decanter World Wines’09 i Challenge International du Vini’09.

Albet i Noya atribueix l’èxit a l’anyada “excel·lent” del 2004, l’edat de les vinyes -25 anys- i sobretot la selecció de les bótes i l’elecció dels percentatges. Asseguren que és “un dels vins més mimats” del celler i es mostren molt satisfets.

El vi ecològic més puntuat per Parker
Robert Parker, el prestigiós crític de vins d’Estats Units, ha puntuat aquest any amb més de 90 punts 122 vins catalans. Entre ells, el Reserva Martí 2004, que es tracta del vi ecològic amb millor puntuació en la llista de Parker. Ha obtingut 90 punts.


Reserva Martí 2004 és el vi més guardonat d’Albet i Noya FOTO: ALBET I NOYA

Nou comentari