VadeVi
Alella fa front comú per promoure els seus vins

Promoure els vins de l’Alella dins del propi territori de la DO és l’objectiu del conveni de col·laboració que signen aquest divendres els cellers, el Consell Regulador i els ajuntaments dels municipis que integren la DO. Els ajuntaments es comprometen a servir vins de la denominació en totes les presentacions o actes oficials i institucionals que organitzin. Els cellers, per la seva banda, oferiran el seu producte una mica rebaixat als 18 consistoris.

“Sempre hem tingut interès en què els ajuntaments s’impliquessin”, afirma el president del Consell Regulador, Joan Antoni Pérez Roura, que es mostra molt satisfet de la signatura de l’acord.
[[frase]]
Jordi Esteve, director comercial del celler Alta Alella, coincideix a dir que “la majoria d’ajuntaments només recordaven els cellers quan es feien les fires”. Per això, manté que “tot el que sigui fer força perquè el producte s’implanti dins la zona és una bona iniciativa”. Ell que viatge per tot l’Estat espanyol per distribuir els productes del celler assegura que “el més normal és que els restaurants de qualsevol zona vinícola tingui els seus productes al principi de la carta de vins, cosa que aquí no passa”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, està convençut que aquest serà només “el primer pas per promoure els vins d’Alella”. Assegura que, fins ara, alguns ajuntaments ja havien anat promovent els vins de la DO, però que ara és la primera vegada que tots s’hi impliquen. De fet, explica, abans de nadal es van reunir representants de tots els ajuntaments per primera vegada “per aprofitar el que ens uneix i a la vegada ens diferencia de l’entorn, per dinamitzar turísticament, culturalment i econòmicament el territori”. Assegura que, la intenció és crear una associació o un consorci per coordinar tots els ajuntaments “abans de finals d’any” i seguir promocionant els vins de la DO.

Per Francisco, cal aprofitar l’avantatge d’estar a només 15 quilòmetres de Barcelona i cal explicar que Alella “és una DO petita però amb vins de molta qualitat, tant en blancs com en negres”. Assegura que el que cal és donar a conèixer els vins de la zona entre els ciutadans i els restauradors. Jordi Esteve, del celler Alta Alella considera que aquesta iniciativa “és el punt de partida perquè la gent del carrer conegui els vins de la DO i se’ls facin seus”. Afirma que “hi ha molt desconeixement i fins i tot habitants dels municipis que tenen vinyes, no saben que el seu municipi forma part d’una denominació d’origen”.


Els alcaldes dels 18 municipis del territori de la DO s’han compromès a promoure el consum de vins d’Alella FOTO: AJUNTAMENT ALELLA


Les vinyes de la DO Alella estan marcades per la seva proximitat amb el mar FOTO: VADEVI.cat


Els alcaldes dels 18 municipis, el president del Consell Regulador i membre dels cellers de la Do han assistit a la signatura del conveni pel vi de la DO Alella FOTO: AJUNTAMENT ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa