VadeVi
Alemanya s’interessa pels vins de la DO Pla de Bages

Una comitiva formada per deu experts alemanys visiten el Bages amb la voluntat de conèixer de primera mà els vins del territori. La visita és impulsada per la Cambra de Manresa i la Denominació d’Origen Pla de Bages.

El secretari de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez, ha destacat que Alemanya és un “bon lloc” per exportar i ha posat de relleu la importància d'”obrir fronteres”. Baltiérrez ha avançat que, en un futur, els vins bagencs també es volen exportar a Dinamarca i a Suècia.

Aquest dilluns al matí el grup ha visitat el monestir de Sant Benet, ha assistit a la presentació de la DO Pla de Bages i han conegut la Fundació Alícia on han participat en el taller dels sentits del vi. Després d’un dinar-maridatge la comitiva ha participat al tast de vins.
[[frase]]

A la tarda els experts han tastat els vins de set cellers de la denominació bagenca. Els experts alemanys han valorat aspectes com les vinyes, rodejades de boscos, i el clima. Els experts també han mostrat el seu interès per les varietats autòctones com el picapoll i per la producció ecològica d’un dels cellers.

Karl-Wilhem Schulze, un dels experts, ha recordat que el vi és “part de la cultura” i una “expressió regional”. Schulze ha dit que troba “interessants” els vins bagencs per la manera de preparació del raïm i pel clima.

L’estada del grup d’alemanys inclou per al dimarts una visita als cellers Abadal, Solergibert, Celler Cooperatiu d’Artés, Del Molí, Jaumandreu, Vins Grau i Oller del Mas.

Del Bages a Alemanya
Els vins del Bages, concretament els dels cellers Abadal i Jaumandreu, ja s’exporten al mercat alemany. El secretari de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez, explica que si aconseguissin que el 50% dels cellers de la comarca exportessin a Alemanya ja es donarien per “altament satisfets”. Baltiérrez ha recordat que el 25% de la producció s’exporta a Europa, als Estats Units i a Àsia.

El grup de visitants està format per experts amb una àmplia experiència en la importació de vins de l’Estat espanyol. Són importadors, distribuïdors, sommeliers, comerciants i periodistes especialitzats del sector vitivinícola d’Alemanya.

El vicepresident de la Cambra de Manresa, Pere Casals, ha explicat que l’objectiu de l’entitat cameral és acostar les empreses del territori als mercats globals. Per la seva banda, el secretari de la DO Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez, ha destacat que el 70% dels cellers de la comarca són presents en aquesta missió comercial.


Un moment del tast que va fer el grup d’experts FOTO: MARIA ALBA RIU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa