VadeVi
Alemanya valora els vins catalans per sobre dels de la resta de l’Estat

El concurs organitzat per l’editorial especialitzada alemanya Meininger, en col·laboració amb l’Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada d’Espanya a Dusseldorf, Best of Spain 2010: Spitzenweine und Entdeckungen (Millors vins d’Espanya i novetats al mercat alemany), ha premiat 437 vins de l’Estat de les més d’1.000 referències presentades. Els vins catalans han triomfat i han guanyat en força categories. Alemanya reconeix així el treball d’uns cellers que han vist que la internacionalització és una de les sortides a la crisi.

Entre els negres, la gran estrella és el Clos Mogador del Priorat, amb 94 punts, que passa per sobre dels Rioja i els Ribera de Duero. El Vall Llach 2007 del Priorat puja al tercer lloc .

Els vins blancs catalans també agraden a Alemanya, sobretot, els DO Costers de Segre l’Auzells 2009 (tercer) i el Vallisbona 89 2009, sisé, amb 89 punts; el DOQ Priorat Morlanda Blanc 2008, setè, i el DO Montsant Sant Bru Blanc 2008, desè, amb 88. Entre els rosats, el Brunús Rosé 2009 (DO Montsant) ocupa el primer lloc amb 88 punts d’una llista on hi ha el Jané Ventura Rosat Selecciò 10 vinyes 2009 amb 85 punts.

Entre els caves, no hi ha color. En tot cas el del la comarca del Penedès. Els deu millors són catalans. Destaca el Gramona Reserva Brut Vintage 2005, amb 89 punts. Jané Ventura Gran Reserva Vintage 2006 n’aconsegueix 88 punt; L‘Olivera Gran Reserva (l’excepció, atès que és de Costers de Segre), 87; i Jané Ventura Brut Nature Reserva, Jané Ventura Brut
Reserva, Vilarnau Brut Nature Reserva 2007, Elyssia Gran Cuvée, Cavas Hill Brutisimo, Parxet Titiana Brut Nature 2007, i Segura Viudas Brut Reserva Heredad, 85.

Els resultats han estat publicats per les revistes del grup editorial Meininger: Weinwirtschaft, Der Sommelier, Weinwelt i FIZZZ, que sumen un tiratge de 80.000 exemplars, per la qual cosa s’ha aconseguit una excel·lent difusió al mercat alemany per a tots els vins participants. A més, es presentaran a la propera edició de la fira Prowein, a finals del mes de març, de la mà del cap de tast del grup Meininger, Richar Grosche i de l’especialista en vins de l’Estat David Schwarzwälder. En el marc d’aquesta fira es lliuraran a més els premis als cellers amb els millors vins de cada categoria.

Alemanya és el segon país més important en la importació de vins de qualitat de l’Estat per valor i el primer en volum. En els onze primers mesos de l’any les exportacions de vi amb denominació d’origen a aquest país van suposar una facturació de 124 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa