VadeVi
Aliança entre la URV i la FCAC per promoure el vi català

La Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han signat un conveni per col·laborar en activitats relacionades amb la recerca i transferència de coneixement i formació continuada. Es tracta d’un conveni genèric que servirà de paraigües per a qualsevol activitat o proposta de qualsevol de les dues parts, tant la URV com les cooperatives, incloses les vitivinícoles.

De fet, el president de la FCAC, Josep Pere Colat, ha destacat la importància d’aquesta col·laboració per les cooperatives per millorar la competitivitat del sector a través de la innovació, i s’ha referit especialment a l’àmbit de la viticultura.

Per la seva banda, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, assegura que aquest conveni té molt sentit ja que la universitat té dos àmbits prioritaris relacions amb el sector agrària: la nutrició i salut, i l’enologia i vitivultura. A més existeixen dues estructures específiques de transferència de coneixement lligades a aquestes priorats: el Centre Tecnològic en Nutrició i Salut (CTNS), al Tecnoparc de Reus, i el VITEC, el Parc Tecnològic del Vi ubicat a Falset que dona servei a cellers i viticultors des de la darrera verema de setembre passat.

Les dues parts treballaran en projectes concrets com la realització de jornades de formació o la realització de projectes de recerca aplicada en funció de les necessitats de cada cooperativa. A banda de projectes d’R+D+I i de la formació, el personal docent i investigador de la URV també prestarà els seus seveis a les cooperatives i la FCAC, per la seva banda, promourà i difondrà l’oferta científica i tecnològica de la universitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa