Alimentaria obre les portes a més de 140.000 visitants

El saló se celebra entre el 26 i el 29 de març al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

Innoval, l’espai reservat a la innovació d’Alimentaria, en una imatge de l’edició de 2010 Foto: ACN

El Saló Internacional de l’Alimentació i Begudes obre aquest dilluns les portes de la seva XIX edició, amb una inauguració oficial en la que participarà el president de la Generalitat, Artur Mas. L’esdeveniment, que se celebrarà entre el 26 i el 29 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona, se centra enguany en la internacionalització, la innovació, la marca i la competitivitat. L’organització preveu que aquesta serà l’edició més internacional de totes, amb la participació de 4.000 empreses, 1.300 estrangeres i de 75 països, i amb la previsió d’atraure 140.000 visitants professionals, dels que 35.000 provenen de fora de l’Estat.

Després del bon funcionament del recinte de Gran Via durant la darrera edició, Alimentaria 2012 disposarà enguany dels nous pavellons 5 i 7 d’aquest espai. Es preveuen unes cotes d’ocupació similars a l’edició passada, amb prop de 94.800 metres quadrats d’oferta comercial i d’activitats destinades al negoci, la promoció, la gastronomia i la R+D +i agroalimentària.
El certamen arrencarà dilluns amb el Congrés Internacional de Gastronomia de Barcelona BCNVanguardia, que tindrà lloc al pavelló 6), i que enguany porta per lema ‘Integrar la Innovació (i+i)’. L’esdeveniment començarà al matí amb un ‘showcooking’ de tapes a càrrec dels cuiners Jordi Butrón i Xano Saguer, de l’Escola Restaurant Espaisucre, i Paco Roncero, de La Terraza del Casino de Madrid, amb dues estrelles Michelin. A les 12 hores, Andoni Luis Aduriz, del Mugaritz, amb dues estrelles Michelin, i el gastrònom Enric Canut parlaran sobre ‘Les parelles perfectes: els millors maridatges amb 100 formatges espanyols’.
A la tarda, se cedirà el protagonisme als joves valors de la cuina de l’Estat, amb la ponència ‘La nova generació d’estrelles culinàries a escena’, amb els bessons Sergio i Javier Torres, del Dos Cielos, amb una estrella Michelin, Jordi Cruz, de l’Àbac, amb dues estrelles Michelin, i L’Angle, amb una estrella Michelin, entre d’altres.
En el sector del vi, i en l’ampli espai dedicat a aquest món dins d’Alimentària, dilluns es presentarà el vi del centenari de la cooperativa Falset-Marçà a migdia, mentre que la tarda està previst que l’Institut Català del Suro presenti el seu estudi sobre la petjada de carboni.

Nou comentari