VadeVi
Alta Alella Cava Privat dobla les exportacions en temps de crisi

En un moment en què la crisi econòmica fa estralls arreu de l’estat espanyol, el celler Alta Alella ha doblat les xifres d’exportació. Segons els responsables d’aquest celler de Tiana a més de consolidar els mercats ja existents el celler ha obert recentment nous mercats a diferents països, especialment de l’Europa de l’est i l’Àsia.

“Mentre els països de l’Europa comunitària, vells clients de l’empresa, han augmentat el consum de les gammes bàsiques de vins, els nous mercats aposten fort per les gammes més altes, especialment pel que fa a caves”, segons responsables d’Alta Alella.

Aquesta aposta per als caves d’alta gamma significa un gir en la tendència seguida per aquests països de l’est, segons afirma el propietari d’Alta Alella Josep Maria Pujol-Busquets. Fins no fa gaire temps, els caves que es podien trobar als mercats de l’Europa de l’est i els països asiàtics eren “productes senzills, com els que trobem aquí als supermercats”, explica. “Ara es mostren cada vegada més interessats pels productes de qualitat, les propostes innovadores i les presentacions especials”, afegeix.

Actualment, Alta Alella Cava Privat dedica un 20% de la seva producció a l’exportació, però aquest percentatge podria seguir creixent segons els càlculs de Pujol-Busquets: “en un moment en què el mercat interior està complicat per la conjuntura econòmica, els mercats exteriors són els que estiraran fort en els propers anys”.


Vinyes en coster al celler Alta Alella FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa