Alta Alella confia en el bon temps i espera una bona collita

"Si torna a ploure i a fer fred, algunes varietats podrien veure’s molt afectades”, diu l'enòleg

El mes de juliol ha estat caracteritzat per unes temperatures extremadament baixes per l’època acompanyades de pluges abundants. El fred ha retardat la maduració i l’excés d’aigua ha provocat un creixement important del raïm, fet que ha comportat un aprimament del gruix de la pell. Això, sumat a l’acumulació de sucres que es produeix en aquest moment de la maduració, fa que el risc de podrit sigui alt. Vicenç Galbany, enòleg d’Alta Alella-Cava Privat, es mostra optimista però cautelós: “Aquests dies torna a fer sol, confiem que seguirà així. Si durant el mes d’agost fa el temps que cal esperar d’aquesta època de l’any, podríem trobar-nos amb una collita excepcional. Si torna a ploure i a fer fred, algunes varietats podrien veure’s molt afectades”.

Les varietats primerenques de la finca d’Alta Alella, com el Muscat o el Pinot Noir es troben completament verolades i en un estat de maduració avançat. Varietats com la Pansa Blanca o el Syrah, que representen el 70% de les vinyes d’Alta Alella, es troben en un 50 o 60% de verol i amb una sanitat impecable. D’altres de més tardanes, com el Cabernet Sauvignon o la Parellada, tot just comencen a verolar.


Un treballador del celler Alta Alella comença la verema de les vinyes de la DO Alella FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari