VadeVi
Alta Alella convoca una beca per conèixer l’origen de l’ús del mot ‘mataró’ per referir-se a una varietat de raïm

El celler Alta Alella ha convocat una beca per valor de 1000 euros per a finançar un estudi de recerca local que ajudi a conèixer l’origen de l’ús del nom de la capital del Maresme per referir-se a una varietat de raïm, així com la seva arribada a la DO Alella. Els interessats en beneficiar-se d’aquesta beca han de fer arribar una sol·licitud i un currículum al celler.

La mataró és una varietat negra que produeix un raïm cònic i compacte, de gra esfèric i gust aspre, i que acostuma a aportar al vi un color violaci intens. És originària de Sagunt (València) i és especialment utilitzada al llevant de la Península Ibèrica. A la majoria de zones vinícoles rep el nom de monestrell però en canvi, a la DO Alella, a Austràlia i a Califòrnia rep el nom de Mataró.

L’objectiu d’Alta Alella a l’hora de convocar la beca és descobrir l’origen del nom i alhora potenciar encara més una de les seves insígnies. I és que Alta Alella Cava Privat és un dels pocs cellers de la DO Alella que utilitza el raïm mataró per a elaborar els seus vins. De fet, el Dolç Mataró, és un dels vins amb més projecció a nivell internacional del celler.


La mataró és una varietat de raïm negre, de gra cònic i compacte FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa