VadeVi
Alta Alella fa “el primer cava sense sulfurós del món”

El celler Alta Alella Cava Privat acaba d’enllestir per a la seva expedició el cava Privat Nu 2008. Es tracta d’una monovarietal de pansa blanca -el raïm que en d’altres punts de Catalunya s’anomena xarel·lo-. Aquest cava té la particularitat de ser “el primer del món elaborat sense sulfurós”, segons ha informat el mateix celler. Segons el celler, ha estat possible no utilitzar aquest conservant -un compost químic que combina oxigen i diòxid de sofre molt usat en l’enologia- gràcies a “profunds estudis tècnics”.

El 2008 es va caracteritzar per un hivern anormalment sec, seguit d’una primavera molt plujosa, un estiu amb poques hores de sol i temperatures suaus, i una tardor amb pluges abundants. Tot plegat va provocar un retard important en la maduració, cosa que va donar lloc a acideses altes i graduacions moderades. El resultat és un cava “modern, sa, de bombolles suaus i sedoses”, tal i com el defineix el celler Alta Alella.

Com tots els productes del celler, l’etiqueta del Privat Nu mostra la data en què s’ha degorjat l’ampolla per tal de mostrar als clients que el producte està acabat de degorjar i es troba en el moment òptim per al seu consum.


El cava Privat Nu 2008 del celler Alta Alella FOTO: ALTA ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa