Houston, tenim un problema! A la xarxa, a la premsa, i arreu hi ha debats sobre les guies de vins. Quan n’apareix una ningú del sector resta indiferent.

Catalunya, en els darrers anys acostuma a posar molts dels seus productes entre els “top” de les llistes més prestigioses de l’Estat, com la Peñín, i en les més famoses internacionalment. És el resultat d’una feina cada cop més ben feta. Per això, sorprén ara que els vins del Principat es facin invisibles a ulls de la revista americana Wine Spectator.

És curiós que entre les cent millors del món no hi hagi ni una sola ampolla elaborada a cellers del país, ni un Priorat, que en teoria sempre toca. Potser és el fruit d’una visió esbiaixada de la realitat o només el resultat de persones que en saben molt però que tenen uns gustos especials, diferents als europeus, i que acaben sent més chauvinistes que els francesos -uns especialistes en la matèria- i aposten pel producte autòcton. D’altra manera, no s’explica que dintre del “Top 7” hi apareguin cinc vins fets a Califòrnia

Wine Spectator sí que se’n recorda d’Espanya, i situa entre els 100 millors tres Ribera de Duero, tres Rioja, dos Rias Baixas i un Dominio Valdepusa, en els llocs 26, 38, 44, 52, 58, 64, 73, 80 i 84. Potser és que no van arribar els vins catalanas. Res és descartable.

El millor vi del Top 100, amb uns excepcionals 98 punts, és el californià Saxum, James Berry Vineyard Paso Robles 2007.

Els 100 millors vins segons Wine Spectator

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa