VadeVi
Aproven un augment de sou del 0,75% per als treballadors del sector del cava i vins escumosos

Els representats sindicals dels treballadors del sector de caves i vins de Catalunya han acordat, aquest dijous al migdia, un augment salarial del 0’75% amb la patronal. Segons Sergi Lozano, membre de la Federació Agroalimentària de CCOO, feia onze mesos que durava el conflicte i la patronal “no responia”. La negociació s’ha fet a la seu del Tribunal Laboral de Catalunya, qui ha fet de mediador i ha presentat una proposta que finalment ha estat acceptada per totes dues parts. Sergi Lozano ha afirmat que la patronal demanava una “congelació salarial” i no s’avenia a la negociació, però quan els sindicats han amenaçat que podrien fer mobilitzacions durant la setmana del cava han “cedit”.
[[frase]]
L’acord a què s’ha arribat preveu un increment del 0,75% amb caràcter retroactiu a partir de l’1 de juliol. Aquesta no era la proposta presentada pels sindicats, ja que demanaven que l’augment de sou comencés a comptar a partir del gener i, de fet, volien un augment de l’1%. Davant la negativa de la Patronal, que volia la congelació, el tribunal va proposar el 0’75%.

“La Patronal va respondre que no acceptava la proposta del tribunal, que estava per la congelació però que hi havia l’opció d’incrementar a partir de l’1 d’octubre”, explica Antonio Domínguez, de la Federació Agroalimentària de CCOO. Els treballadors no van acceptar la proposta però finalment va tirar endavant l’opció, proposada pel tribunal, d’aplicar l’augment salarial a partir del juliol.

Tot i això, per Lozano l’acord té una part “positiva” i és que s’ha consolidat l’increment del 0,75% i a més les negociacions de l’any que ve pel que fa als convenis del cava coincidiran amb les de Freixenet i Codorniu i això, pel sindicat, és molt “bo”, ja que els dóna més “força” a l’hora de negociar.

Les negociacions pel que fa al conflicte del Conveni Col·lectiu de Cava i Vins Espumosos de Catalunya van començar el novembre del 2008 i, segons CCOO, durant aquests onze mesos la patronal “no responia”.

Amb aquest acord queden desconvocades totes les accions i mobilitzacions previstes per a la Setmana del Cava, i que estaven motivades pel bloqueig per part de la patronal en la negociació del Conveni.


Treballadors del cava reunits en assemblea a Sant Sadurní d’Anoia FOTO: MAR MARTÍ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa