Araceli Segarra inaugurarà la fira Reus Viu el Vi

L'alpinista esdevé referent d'una mostra que "ha fet el cim", segons l'organització

L’alpinista catalana Araceli Segarra serà enguany l’encarregada d’inaugurar Reis Viu el Vi, la fira dels vins de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Comerç de Reus. Durant aquestes últimes edicions l’organització sempre ha fet una aposta per donar protagonisme en aquest acte d’inauguració a joves valors de la cultura i la música del país. D’aquesta manera es volia tancar el cercle en la promoció d’un producte com el vi tan arrelat a la terra i que recull totes les essències més pròpies del nostre país. Si durant els últims anys els cantants Beth i Joan Masdeu han estat els referents del certamen, enguany l’organització ha apostat per una esportista.
El simbolisme de l’elecció, atenent la pràctica esportiva de Segarra, que va coronar l’Everest l’any 1996, ha estat destacat pel president de la Cambra Isaac Sanromà. “Després de quatre edicions crec que podem dir que la Reus Viu el Vi ha fet el cim. Hem estat capaços de mantenir una línia d’actuació marcada per la qualitat, buscant en tot moment la comoditat de l’expositor i la satisfacció del visitant. Hem superat dificultats pròpies de la situació econòmica en la que estem immersos i que també ha afectat al sector vitivinícola. Per això li donem tanta importància a aquesta quarta edició. Entenem que hem consolidat el certamen i hem arribat al cim amb tot el que això implica”. D’aquí, per tant, l’elecció per inaugurar la fira d’una dona “que està acostumada als desafiaments. I que ha estat capaç de superar-los amb èxit. Segarra és un referent de com afrontar amb solvència reptes d’innegable magnitud. Tota una metàfora que podem traslladar a l’organització de la Reus Viu el Vi i al seu posicionament com un dels referents al seu país.”
Tot i fer -simbòlicament- el cim, Sanromà també ha volgut deixar clar que en cap cas s’ha d’interpretar com un final d’etapa pel certamen vinícola. “Ans el contrari. Tenim la fira que volem. I el repte ara és mantenir-la en aquests nivells de qualitat. I estic convençut que ho aconseguirem gràcies als nostres col·laboradors i a la confiança entusiasta d’expositors i visitants.” La fira del vi s’inaugura el divendres 8 de juny i s’allargarà tot el cap de setmana.

La mostra Reus Viu el Vi és una iniciativa de la Cambra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Multiópticas Teixidó. També hi donen suport les sis denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’INCAVI, Reus Turisme, l’Associació País del Vi i la consultora Rius & Rius.

Nou comentari