Al Raval barceloní hi ha un racó de les Balears, l’Espai Mallorca, al número 55 del carrer del Carme. És un centre de promoció i difusió de la cultura de les Illes Balears a Catalunya on es poden trobar des de llibres fins a productes gastronòmics i on s’organitzen presentacions, conferències i manifestacions de les arts plàstiques, escèniques i escrites.

Dijous passat va ser el torn dels vins de la DO mallorquina Pla i Llevant, que enguany celebra el desè aniversari. Dels tretze cellers inscrits a la DO, dijous n’hi havia representats nou, dels quals se’n podia tastar i comprar els vins, o senzillament xerrar una estona amb els responsables dels cellers, per amarar-se de les aromes de les vinyes illenques.

El president del consell regulador de la DO, Antoni Bennàssar, ho explicava així: “Solem venir un cop l’any a l’Espai Mallorca, enguany és el tercer, i ho fem més per presentar-nos que per promocionar les vendes, perquè la nostra producció és petita i la venem principalment a Mallorca i el nostre segon mercat és Alemanya”.

Passejant pels estands es podia percebre un canvi de tendència: si al principi aquesta DO es caracteritzava per ser la més eclèctica, amb vins elaborats amb raïm de les varietats internacionals més conegudes, ara cada cop s’hi veuen més vins fets amb les varietats autòctones. Així, el celler Can Majoral presentava amb orgull el vi elaborat amb la varietat autòctona recuperada gargollassa, que, malgrat tot, encara es considera experimental. Però els vins de callet, de premsal blanc o manto negre guanyen terreny als de cabernet sauvignon o chardonnay, que, tot i això, encara són els més nombrosos.

Respecte a la crisi, Miquel Gelabert, del celler que duu el seu nom, explicava que la venda d’ampolles s’ha incrementat un 30% respecte a l’any passat, tot i que potser el consum ha crescut més en les gammes econòmiques que en les altes.

La novetat era el celler felanitxer Vi d’Auba, que enguany presenta els seus primers vins, un blanc i dos negres. Mentre la pluja seguia espetegant amb força contra els vidres, a l’Espai Mallorca es respiraven les aromes i la calidesa que sortien de les copes de vi del pla i el llevant mallorquins.


A L’ESPAI MALORCA ES VAN PODER TASTAR VINS DE NOU DELS TRETZE CELLERS DE LA DO PLA I LLEVANT MALLORCA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa