VadeVi
Arrels del Vi 2011 permetrà tastar el vi romà

Els que vulguin retrocedir dos mils anys en el temps tenen una cita a Sant Martí d’Empúries, on es podrà tastar el mulsum, el vi romà. Tot, en el marc de l’esdeveniment Arrels del Vi, la fira professional de vins de la DO Empordà, oberta a tothom. L’11 i 12 de juny, hi haurà una oportunitat única de degustar en un entorn espectacular les millors referències empordaneses i de comprar a preu de celler veritables joies vinícoles.

L’entrada inclou degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà, una copa Riedel, visita guiada a les Ruïnes d’Empúries, degustació de mulsum, tapes de maridatge i venda directa. I aquest any, de sis de la tarda a nou de la nit, Arrels Kids, uns tallers infantils relacionats amb el món del vi per als més petits.

El mulsum és un vi típic l’època de l’Imperi romà, i va tenir continuitat en el període visigot. Sobre la veritable composició existeixen diverses opinions, i alguns autors defensen que s’elaborava amb la primera premsada, a la qual després de fermentar se li afegia mel en proporció de quatre parts de vi i una de mel. Uns altres diuen fins i tot que es tracta del vi nou recentment tret de la primera premsada, de tal forma que es tracta d’un vi jove. El mulsum és per tant una beguda alcohòlica de sabor dolç molt similar a l’hidromel. Era costum en l’època romana oferir aquest vi al començament dels banquets.

Més informació a: http://www.arrelsdelvi.com/


Cartell arrels de vi FOTO: Arrels de vi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa