VadeVi
Arrels del vi a l’Empordà, una fira per degustar vins d’alta gamma

Tastar vins d’alta gamma que, en ocasions, són difícils de trobar al mercat i fer-ho en un entorn immillorable: molt a prop de les vinyes d’on han sorgit. Aquest és el principal atractiu pels visitants de la fira Arrels del Vi, que se celebra aquest cap de setmana a Sant Martí d’Empúries. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari d’El Celler Petit, aquesta és la segona edició de la fira. Hi participaran tretze cellers empordanesos, cosa que, segons els organitzadors, confirma que “Arrels del vi es consolida com l’única fira professional d’aquestes característiques oberta al públic general”.

Es tastaran vins de fins a 35 euros que, posteriorment es podran comprar allà mateix a preu de celler. l’entrada és de 15 euros i inclou degustació oberta, una copa Riedel valorada en 12 euros, tres tapes de maridatge del Mesón del Conde, una visita guiada per les Ruïnes d’Empúries i exercicis de tast per l’Institut Català del Suro.

La fira comptarà també amb una jornada dirigida als professionals per aquest divendres 29 de maig. L’eix central de la jornada serà la taula rodona sobre la presència dels vins de la DO a les cartes dels restaurants de la zona. També hi haurà una conferència sobre el comerç de vins catalans a l’Imperi Romà -Empúries va ser la porta d’entrada de la vinya a la península-, un tast a cegues i una visita guiada a les Ruïnes d’Empúries.


Espelt Viticultors és un dels cellers que participa a la fira FOTO: ESPELT VITICULTORS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa