VadeVi
Arrenca el cicle ‘Les estacions de la vinya’

Donar a conèixer quin és el cicle vital de la vinya i alhora ensenyar el patrimoni cultural i natural del Penedès són dos dels principals objectius del cicle Les estacions de la vinya que des de fa vuit anys organitza el Museu del Vi de Vilafranca Vinseum.

Aquest vuitè cicle arrenca diumenge amb una sortida que porta per nom Brots verds a les vinyes cooperatives. A les 10 del matí se sortirà de Castellví de la Marca i es caminarà entre vells paisatges de vinyar típic del Penedès central. La ruta passarà per la finca de la Coopertaiva de Sant Jaume dels Domenys. Seran justament els responsables d’aquesta cooperativa els que conduiran la visita per les vinyes explicant quin és l’estar del vinyar en aquesta èòca de l’any i què ha de fer un bon viticultr per a un bon inici del cicle vegatatiu.

Per participar a les sortides -que tenen un màxim de 40 places- cal inscriure’s prèviament al Vinseum. El preu de la visita és de 3 euros.

Estiu, tardor i hivern
La següent sortida, la de l’estiu, es farà el 30 de maig. El títol de Buscant la flor prop del Bitlles, repta als assistents a trobar els efímeres flors del raïm. Però més enllà d’això, la visita es farà entre els primers pàmpols oberts i ressiguirà el riu Bitlles fins arribar a la finca de Can Parda, on conèixer la particular manera d’entendre la viticultura d’aquest celler.

La confitura del gotim petit serà la sortida de la tardor, el 17 d’octubre, i trçarà un passeig boscós a la recerca de les vinyes d’Heretat Mont-Rubí. Allà s’hi veurà el resultat d’una verema ben singular amb el raïm encara sense premsar.

Finalment Vinseum avançarà l’hivern fins el 21 de novembre per ensenyar sota el títol Velles varietats noves en ple son hivernal, el procés de la poda a la Cooperativa de Rodonyà, que estan treballant per recuperar antigues varietats en desús.


Vinyes al Penedès FOTO: CAN RÀFOLS DELS CAUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa