VadeVi
Arrenca el primer Festast, una nova fira gastronòmica a Tortosa

Comença el Festast a Tortosa, una nova fira per promoure els productes alimentaris de les Terres de l’Ebre. Des d’aquest dijous i fins diumenge, el Pavelló Firal de la ciutat acull el primer Festast amb 80 empreses, 62 expositors i 130 marques comercials alimentàries de les Terres de l’Ebre. L’objectiu de la fira és donar a conèixer els productes de la zona i reforçar el teixit econòmic de la ciutat i exercir de dinamitzador del territori.

“Festast és una fira que té molt de recorregut perquè es basa en un sector productiu molt important a casa nostra”, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa Ricard Forés. Formen part del comitè organitzador l’Associació Plat i Got, les escoles de cuina Via Magna i de l’IES Joaquim Bau, els impulsors de l’antiga Mostra de Vins i Caves, la Cambra de Comerç, l’IDECE, la Diputació de Tarragona, Prodeca i la Generalitat, entre d’altres.

Vins i més
Denominacions de qualitat i d’origen, vins i caves, restaurants, cafè i derivats, pastisseria, carns, embotits, peix, distribuïdors, productors i elaboradors tenen cabuda en la nova fira alimentària de Tortosa. A banda dels expositors, hi haurà també 37 demostracions culinàries, el Mercat Festast -un espai destinat a la venda directa de productes- i les exposcions Cent anys fent cafè i Més d’un segle destil·lant.

Festast obre portes aquest dijous a la tarda en nuna sessió de demostracions culinàries dirigides a professionals i, tot ique el gran públic hi podrà accedir des de divendres al matí, no serà fins divendres a la tarda quan es faci la inauguració oficial del Festast. Els visitants de Festast podran accedir al recinte comprant un tiquet de 5 euros que inclou una copa i tres tastos. Un cop a dins, poden continuar les degustacions adquirint un tiquet suplementari de 5 euros que donarà dret a 6 tastos més. L’horari de la fira serà de 11.30 a 22.30 hores.

La fira tindrà caràcter anual i estarà dirigida al públic en general, però també al professional. Al marge de la presentació i degustació de productes, en el marc de la fira es faran diferents activitats formatives, com tallers de cuina i sessions de tast de vins. Entre d’altres, s’hi promocionaràn els vins de la DO Terra Alta, els olis del Baix Ebre-Montsià i Terra Alta, l’arròs del Delta de l’Ebre i les Clementines de les Terres de l’Ebre.


Presentació del primer Festast a l”Ajuntament de Tortosa FOTO: AJ. TORTOSA


Cartell del Festast FOTO: AJ. TORTOSA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa