Avui ha començat l’EcoSostenibleWine 2010 amb més de 450 persones inscrites i un programa de conferències que inclou diferents experts internacionals sobre el canvi climàtic i la vinya. Durant dos dies, aquestes 450 persones sentiran 8 conferències de professionals de diferents nacionalitats, experts en viticultura sostenible.

Es tracta d’un “èxit de participació”, tal i com ha destacat el director general de l’Incavi Oriol Guevara durant la inauguració de la conferència. guevara s’ha mostrat convençut que amb aquesta organització i aquesta participació segur que s’assoliran els objectius fixats per la conferència: donar eines als cellers perquè puguin autoavaluar la seva sostenibilitat i donar valor afegir al vi. Segons Guevara “avui ja no podem competir amb preu d’una ampolla de vi sinó que hem de competir amb altres valors afegits com la sosteniblitat, l’ecologia, la biodinàmica, l’agricultura integrada, etc.”.

En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca del Penedès Pere Regull ha assegurat que aquesta participació “demostra que el sector està ben viu i que podem mantenir la idiosincràcia d’aquesta terra”. Per Regull cal demostrar que al sector hi ha viabilitat econòmica i viabilitat ecològica i l’alta participació a l’EcoSostenibleWine “vol dir que hi ha ganes de tirar endavant, d’adaptar-se als nous temps i de poder-se guanyar la vida mantenint la qualitat de vida”.

L’EcoSostenibleWine servirà també per reivindicar que el sector del vi català és capdavanter en aquest àmbit, amb molts cellers que des de fa anys aposten per l’agricultura ecològica, biodinàmica, integrada i sostenible. D’altra banda, institucions i organismes com el DAR, l’Incavi, l’IRTA i diverses universitats catalanes sçon capdavanters en l’estudi i l’aplicació de tècniques sostenibles. “Aquest congrés no fa mes que reunir a tothom en un mateix fòrum de discussió i creant sinergies que el vi català fa temps que lidera la sostenibilitat”, han assegurat des de l’Incavi.

La directora general de Ramaderia i Agricultura Rosa Cubel ha volgut destacar en aquest sentit, l’ “aposta del govern català pel sector ecològic, per fomentar la producció i el consum, amb 7 departaments de la Generalitat i 37 milions d’euros”. Ha remarcat també que en els últims la demanda de productes ecològics per part dels consumidors està creixent.


L’Ecososteniblewine 2010 ha estat un èxit de convocatòria FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa