Arrenca la XXIVa Festa del vi de Gandesa

A partir de les 7 de la tarda, s'inaugura la Mostra de Vins amb DO Terra Alta i a partir de les 23:00 h, la 2a Nit de les garnatxes blanques

La Mostra de vins és un dels principals atractius de la Festa del Vi. Els expositors ofereixen degustacions de vins “Terra Alta” i “Terra Alta Garnatxa blanca”. També és una molt bona ocasió per omplir el celler de casa, atès que tots els expositors fan venda directa de producte. Com en l’edició passada, la Mostra de Vins s’ubicarà a l’interior d’una gran carpa a la Rambla de la Democràcia. L’entrada és lliure i els tiquets de degustació costen 8 euros i donen dret a 5 degustacions, una copa Riedel Magnum amb portacopes i una guia de vins i cellers. El tiquet de reposició costarà 5 euros i dóna dret a 5 degustacions.

A les 19h s’obrirà la Mostra i a les 19:30 h es farà la inauguració oficial de la XXIV Festa del Vi, amb el tradicional tall de cinta i la visita de les autoritats a la Mostra de Vins.

De 21:00 h a 21:45 h se celebrarà l’acte de lliurament de premis del Concurs de vins amb DO Terra Alta ’11, moment en que les autoritats adreçaran unes paraules als assistents.

Un reconeixement als cellers i al vins acollits a la DO Terra Alta
El Consell Regulador organitza cada any el Concurs de vins amb DO “Terra Alta” amb una doble finalitat: efectuar una diagnosi general de la qualitat i determinar quins són els vins que gaudiran del reconeixement de la corporació com els millors de cadascun dels tipus protegits. En el concurs actua com a jurat el Comitè de Tast del Consell Regulador. Aquest certamen, estretament lligat a la celebració de la Festa del Vi, està del tot consolidat i cada edició compta amb una participació més representativa del conjunt de la DO Terra Alta. Com a principal novetat d’aquest any hi ha l’agrupament de tots els vins de licor en una sola categoria.

I la 2a Nit de les Garnatxes blanques
Aquesta activitatvol repetir l’èxit de la primera edició. És una vetllada dedicada a la varietat de raïm més emblemàtica i tradicional de la Terra Alta. Una oportunitat per descobrir la riquesa, la qualitat i la singularitat dels vins i vins de licor varietals i monovarietals de Garnatxa blanca, en especial dels “Terra Alta Garnatxa blanca”.

Tots els vins i vins de licor estaran maridats amb selectes tapes especialment preparades per l’ocasió i estaran servits pels propis productors de la DO “Terra Alta” i de la regió convidada d’aquest any: la DO “Montsant”.

La vetllada se celebrarà en el bell marc del celler modernista de Gandesa, reconegut popularment com una de les 7 meravelles de Catalunya. A l’edició d’enguany hi participarà com a Regió Convidada, la DO Montsant

La vetllada començarà a partir de les 23:00 h a la Sala de Premses del Celler Cooperatiu Gandesa (Accés per Av. Catalunya, 28). Amb l’entrada, que costarà 15 euros, hi ha inclòs el prèstec d’una copa RIEDEL més el tast de vins i tapes selectes.

En cas de disponibilitat es vendran entrades el mateix dia 28 d’octubre, en el punt d’informació i venda de tiquets de la Mostra de Vins (de 19 a 21:30h) fins a completar aforament.


Festa del vi de gandesa FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari