VadeVi
Arriba al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca la 7ena edició de la Nit dels Xarel·los
  • CA

Aquest divendres cinc de juny a partir de les vuit del vespre arriba una nova edició de la Nit dels Xarel·los, un acte organitzat pel restaurant El Gat Blau de Vilafranca del Penedès i patrocinat per la DO Penedès. L’acte neix amb l’objectiu de fomentar el xarel·lo, varietat autòctona i estrella de la DO Penedès.

L’esdeveniment, a més, compta amb la col·laboració d’alguns dels cellers de la DO Penedès que elaboren vins monovarietals amb aquesta varietat. Aquest any és la segona edició on “La Nit dels Xarel.los” adopta un format diferent a les 5 edicions anteriors, aconseguint així arribar a un ventall més ampli d’assistents i a un segment de població més jove. Tant el vi com la gastronomia presentada estan adreçats a atreure a aquest segment de consumidor jove que, en molts casos, està lluny de la cultura gastronòmica i dels maridatges.

La Nit dels Xarel.los comptarà amb la participació de 8 cellers elaboradors que presentaran vins monovarietals de xarel·lo, xarel·lo vermell o d’escumós Clàssic Penedès Xarel·lo. Els elaboradors són: Albet i Noya, AT Roca, Bodegues Pinord, Can Pasqual, Clos Lentiscus, Martí Serdà, Nadal i Trias Batlle.

L’acte es durà a terme al Claustre Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, i serà amenitzat amb la música en directe del grup Strings Guitar Duet by Xavi Díaz .

Es comptarà amb dues propostes gastronòmiques diferents per combinar amb el vi. D’una banda, els formatges de Xerigots, establiment de referència al Penedès en la venda i distribució de formatges. D’altra banda, les propostes gastronòmiques elaborades per contrast i afinitat amb els xarel·los presentats, a càrrec del restaurant El Gat Blau, en la seva aposta per fomentar la cuina del vi .

L’accés al Claustre de Sant Francesc es farà amb la compra d’un tiquet d’entrada de 10 €, que inclou dues degustacions de vi, dues de menjar i la copa de regal. El tiquet de repetició, sense copa, és de 5 €.

Els tiquets es podran adquirir anticipadament al restaurant El Gat Blau i el mateix dia al Claustre Sant Francesc.

Lloc: Claustre Sant Francesc de Vilafranca

Hora: Divendres 5 de Juny 2015

Hora inici: 20.00 h

Hora fi: 24.00 h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa