VadeVi
Arriba el Cavatast 2010 a Sant Sadurní d’Anoia

L’edició 2010 del Cavatast. Mostra de Caves i Gastronomia comença a vui. La proposta permetrà degustar alguns dels millors productes de la terra, descobrir-ne els secrets de l’elaboració, conèixer en persona els experts elaboradors i la vila, els seus racons, els seus comerços i la seva gent. La festa s’allargarà fins el dia 10 d’octubre.

L’any 1997, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia va decidir organitzar una mostra de productes: cava i ofertes de restauració. Fins aquell any mai s’havia organitzat un esdeveniment d’aquestes característiques, que concentrés el màxim d’empreses elaboradores de cava en un format firal de promoció del producte en general i del municipi. Es va creure interessant que anés acompanyada d’elements gastronòmics que la complementessin, i es va convidar a participar-hi els restaurants locals.

Des d’aquella primera experiència, ha evolucionat molt, ha canviat d’ubicació (primer es feia al carrer del Raval), d’estructura (es va millorar la tipologia d’estands), s’ha ampliat i donat més pes al complement de gastronomia convidant a participar-hi empreses locals del sector de la xarcuteria, pastisseria i xocolata, s’han augmentat i millorat els serveis a l’expositor i al visitant. L’any 2007 es va fer una aposta important pel reciclatge i tot el material on se servien les degustacions va passar a ser biodegradable.

El Cavatast s’ha anat reforçant i consolidant fins a convertir-se en un esdeveniment de referència per al sector.Els visitants continuen augmentant cada any, i són prop de 50.000 els que ha rebut l’última edició.D’aquests, un 32% és de l’Alt Penedès i un 68% és de fora de la comarca.

El Patronat de Turisme, que va agafar el relleu a l’Ajuntament, ha anat incorporant diverses activitats i accions paral·leles que complementen les degustacions: exposicions, sessions de tast i maridatges, demostracions del procés d’elaboració del cava; i algunes de més lúdiques: exhibicions folklòriques, trenet turístic, parc infantil.Un altre aspecte important és el fet que durant les mateixes dates que es duu a terme el Cavatast es fa la Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.


La tretzena edició ha estat la de més èxit de la història FOTO: AJ. SANT SADURNÍ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa