Arriba el Temps de Vi a Vilanova

La capital del Garraf acollirà del 31 de maig fins el 2 de juny una fira amb la participació de 42 cellers catalans i vuit estands gastronòmics

Un moment del tast de presentació de la Fira Temps de vi al restaurant el Marejol Foto: VADEVI.cat

Aquest dimecres es va dur a terme la presentación de l’edició 2013 de la Fira Temps de vi al Restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrù.

La Fira, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny a Vilanova i la Geltrú, ocuparà una extensió de vuit mil metres quadrats a la rambla Principal de la ciutat i comptarà amb la presència de 42 cellers de diferents denominacions de Catalunya i vuit estands gastronòmics.

Un del trets diferenciadors de Temps de Vi són els Tasts a Alta Mar. El diumenge 2 de juny, a les 12 h, es farà un maridatge de quatre plats amb IRC amb el Xef Alex Mestres i vins i caves d’Agustí Torelló Mata, dalt d’un catamarà de 120 places. Aquesta activitat gastronòmica es tancarà amb un tast dels tradicionals gelats de Cal Llorens de Vilanova i la Geltrú.

També destaquen el Tast Prèmium que dijous 30 a les 21 h es farà al restaurant la Treva amb la presentación del nou vi sense sulfuros del celler Alemany i Corrio i de la nova anyada de seu xarel.lo Principia Mathematica, divendres 31 a les 21 h es farà al restaurant Marejol amb vins de Jean Leon un tast vertical des de 1975; i el que es farà al mateix restaurant el dissabte 1 de juny a les 21 h amb un Maridatge amb els Gran Cuvee de Freixenet.

Al llarg d’aquests tres dies intensos també es podrà gaudir de tallers de degorjat, tasts, experiencia Riedel i alguna sorpresa mes. Al punt de venda també es podran adquirir copes marcades

La Fira Temps de vi també comptarà amb dos escenaris que acolliran les actuacions musical de “Jazz de Copes”, “Cookin’ Monk”, “Xevi Chase”, “D-covers”, “Amb Z de Jazz” i la banda de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú.

Durant la presentació, el periodista vilanoví especialitzat en vins Ramon Francàs, va fer una exposició del que pensa sobre els vins de la DO Penedes i mes concretament sobre els vins del Garraf, i conjuntament amb l’enòleg Oriol Guevara, va realizar un tast magistral de vins del Garraf coordinat per Jose Gallego, propietari del restaurant. Davant d’un auditori d’experts i representants d’entitats de la ciutat, Guevara va conduir el tast , tot intentant respondre a la pregunta “Què és un gran vi?”. L’enòleg va demanar el reconeixement pels vins de la comarca i va concloure que els habitants del Garraf “ens hauríem de demanar perquè no ho hem fet fins ara i perquè no ho comencem a fer de seguida”. També Francàs va fer una crida: “Hem de beure vins del Garraf, del Penedès i catalans no només perquè son d’aquí sinó perquè son molt bons”.

Nou comentari