VadeVi
Arriba Festast, la fira alimentària de Tortosa

La fira alimentària per al consumidor Festast estrenarà el proper 11 de març la seva 2a edició amb un creixement del 15 per cent d’expositors i la presència de cares molt conegudes en el món de la gastronomia, com els cuiners Carme Ruscalleda i Isma Prados. La inauguració correrà a càrrec del president dAlimentària i del grup Freixenet i vice-president de l’Institut Català del Cava, Josep Lluís Bonet, el divendres 11 de març, i estarà oberta al públic en general fins diumenge 13, en horari de 12 a 22.30h, excepte el primer dia que s’obrirà a les sis de la tarda.

Festast ocuparà una superfície de 3.870 m2 del pavelló firal de Remolins, comptarà amb 71 expositors confirmats i tindrà un espai celler per a conferències i presentacions de producte, un espai cuina per a show de fogons de restauradors, una exposició sobre artesania a la cuina i un servei de guarderia. Lentrada general tindrà un cost de 4 euros, si inclou tast (entrada+copa+2 tastos) valdrà 6 euros i el tiquet de cinc tastos es vendrà a 5 euros.

Després dels tres dies de fira oberta al consumidor en general, el dilluns 14 de març serà el torn dels professionals. Durant tota la jornada hi haurà conferències, xerrades i demostracions dexperts professionals del sector, com és el cas de Carme Ruscalleda, tres estrelles Michelin; del mediàtic Isma Prados; del chef Fran López, una estrella Michelin del restaurant Torreó de lIndià a lhotel Villa Retiro; i daltres gastrònoms, sommeliers i coctelers reconeguts.Fira de Tortosa té confirmada, en el marc de la jornada professional de dilluns 14, a Benjamín Romeo, propietari de Bodegas Contador (San Vicente de la Sonsierra, La Rioja Alta), i Joan R. Bada, enòleg. Serà una trobada al voltant del nexe dunió de les Terres de lEbre, que alhora ho és amb altres territoris com la Rioja i el món del vi: el riu Ebre.

Benjamín Romeo va treballar per al celler navarrès Artadi durant 15 anys, quan la va deixar lany 2000 per iniciar el seu propi projecte amb Bodegas Contador al seu poble natal. Com altres grans renovadors del vi de la Rioja que està fent història va conèixer la viticultura i lenologia franceses. Produeix vins com Contador, Predicador, A mi manera, La cueva del contador, La viña de Andrés Romeo o Qué bonito cacareaba. El Contador ha estat un dels vins espanyols millors valorats per la crítica internacional i més cotitzats (100 punts otorgats per Robert Parker dos anys consecutius). Treballa també en la producció de vins blancs i el projecte d’espumosos en la zona del Garraf sota la D.O. Catalunya.

Benjamín Romeo estarà acompanyat per lenòleg Joan R. Bada, col·laborador a la Terra Alta i elaborador de Vins del Tros, que col·labora en diferents projectes en la D.O. Terra Alta apostant per la garnatxa Blanca.


Cartell del Festast de 2011 de Tortosa FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa