Arriba la Festa de la Verema a l’Espluga de Francolí

Captura de pantalla del nou lloc web de la DO Conca de Barberà.

Un any més l’Espluga de Francolí donarà a conèixer els vins amb Denominació d’Origen Conca de Barberà a través de la 42a Festa de la Verema, una celebració que ret homenatge als seus vins i als qui els elaboren.

Durant el cap de setmana de l’1 i 2 de setembre s’oferirà una mostra i degustació de vins dels diferents cellers i cooperatives de la Denominació d’Origen. La Fira també inclou la degustació de cava i productes del camp de productors i artesans de la Conca de Barberà.

Un dels primers actes d’aquesta 42 edició ha estat un tast de vins a càrrec de l’enòleg Joan Ramon Mañé els dies 20 i 21 d’agost. Però el tret d’inici del cap de setmana de la Festa del vi de la Conca comença el divendres 31 d’agost a les 7 de la tarda amb la presentació de la nova pàgina web de la DO Conca de Barberà.

La presentació del nou web està emmarcada dins l’acte “Maridatge de vi i noves tecnologies, DO 2.0” on Ruth Troyano, la recent guanyadora del III Concurs BlocDOcat al millor bloc vitivinícola català a Internet pel bloc Vins, moments, persones, farà una xerrada sobre la comunicació del vi a la xarxa juntament, amb Òscar Manrique, director comercial d’Infovi.cat, el portal sobre el món dels vins i cellers de les comarques tarragonines. També es presentarà un nou projecte per smartphones que consisiteix en una aplicació pels cellers, a càrrec de JR Espuny, developer emprenedor.

La inauguració de la 42 Festa de la Verema serà el dia 1 de setembre a les set de la tarda, a la plaça Montserrat Canals a càrrec de les autoritats que recorreran la vintena d’estands de vi, cava i gastronomia que participen a la fira d’aquest any i s’obtindrà el primer most de la collita 2012. Aquesta festa té com objectiu, “donar a conèixer els vins i caves de la DO Conca de Barberà, promocionar els cellers i aconseguir que la cultura del vi s’estengui cada vegada a més persones” segons el president de la DO Conca, Carles Andreu.

Entre els diversos actes que s’organitzen al voltant del món del vi destaca també el tast dels vins guanyadors del 22è Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà a càrrec del sommelier Pep Trullols, del restaurant Hostal Colomí. La novetat d’aquest any serà el “Concurs de piada femenina” i la continuïtat de la “Cursa de portadores” a càrrec de l’Associació Juvenil Auvënguen, joves de l’Espluga. El concurs de tast de vins a cegues intenta arribar al públic assistent a través de la seva participació. El concurs es dividirà en tres proves en les que el participant haurà d’endevinar la qualitat i característiques dels vins amb DO Conca de Barberà.

Aquest any la fira també tindrà un horari concentrat en dissabte i diumenge a la tarda i s’espera rebre una bona afluència de visitants.

Presentació del nou web www.doconcadebarbera.com

El divendres 31 d’agost a les 7 de la tarda tindrà lloc l’acte de presentació de la versió renovada de la pàgina web de la Denominació d’Origen Conca de Barberà. Un portal que aglutina tots els municipis que formen part d’aquesta Denominació i que té l’objectiu de difondre els vins i cellers, la seva autenticitat i la qualitat dels productes i el patrimoni del territori de la DO. Així com les activitats que s’organitzen al voltant del món del vi.

La nova pàgina web s’ha redissenyat pensant amb les necessitats i moment actuals, inclou una secció de notícies i una entrada d’enoturisme amb un mapa de localització de tots els cellers del territori, fent especial atenció a les “Catedrals del vi” i als encants i activitats que es poden realitzar a la Conca de Barberà. I també a les visites als cellers amb localització i explicació de l’horari de visita, l’idioma i si ha de ser concertada o no.

Però la novetat més important és un cercador de vins on es pot trobar qualsevol vi amb DO Conca de Barberà segons la varietat, el celler o el temps en bóta. D’aquesta manera l’usuari pot fer una recerca del que busca amb molta precisió.

El contingut del web s’anirà ampliant progressivament, i també preten ser una eina per als cellers, ja que inclourà un apartat de legislació, i a més a partir de les notícies que es generin s’enviarà un butlletí per estar informat de l’actualitat del Consell Regulador.

Aquest també és principalment un portal promocional de l’enoturisme a la DO Conca de Barberà. Aquí els internautes trobaran tota la informació necessària per a organitzar visites i rutes enològiques, individualment o per a grups combinant cultura, història, gastronomia i, evidentment, tot allò relacionat amb el món del vi.

Nou comentari