Amb aquest ja fa 31 anys que de la font de la Plaça Major de Prades, la nit del segon dissabte de juliol enlloc de rajar-hi aigua, hi raja cava. Es tracta d’una tradició que va començar amb la idea eixalabrada d’un grup d’amics. Trenta un anys més tard es tracta d’una de les festes més tradicionals i multitudinàries del Baix Camp.

Des de la mitja nit fins a les sis de matinada, la font renaixentista de la Plaça Major, treu cava ininterrompudament gràcies a la col·laboració d’un centenar de pradencs que fan torns durant la nit per anar obrint les ampolles de cava. A través d’unes canonades situades al terrat de l’Ajuntament on es van buidant les ampolles el cava arriba directament a la font.

La font està envoltada per unes reixes i a dins, s’hi posa el grup de gent que va servint cava a tots els assistents. Per participar a la festa només cal pagar un tiquet de 15 euros i, a partir d’aquí, veure tantes copes de cava com es vulgui. Cada any l’ajuntament compra unes 5000 ampolles de cava per repartir entre les més de 3000 persones que assisteixen a la festa. La majoria dels anys la festa arriba al punt més àlgid amb una batalla campal, sempre de caràcter festiu, en què tothom es tira el cava per sobre.


De la font de la Plaça Major de Prades raja cava durant tota la nit FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa