Art en bóta

La Cooperativa Falset Marçà ha involucrat un grup de 18 artistes de l’àrea de Tarragona perquè cadascú treballi amb diferents tècniques i materials una bóta de 225 litres de les que ja han finalitzat la seva vida útil al celler. El projecte creatiu, que ha interessat a professionals de prestigi compromesos amb el Priorat, s’ha concebut amb motiu del centenari.
La idea és que cada artista faci la seva interpretació dels 100 anys de la Cooperativa. La tècnica és lliure i l’únic requisit que es demana és que es respecti la bóta i hi hagi un compromís mediambiental en el procés d’elaboració. La intervenció que cadascú hagi previst sobre la superfície de la bóta ha de mantenir-ne l’essència més que l’existència. En algun lloc visible hi ha de constar el logotip del centenari amb una adaptació lliure però
llegible o, en el seu defecte, una al·lusió directa a la Cooperativa.
La convocatòria és oberta a tothom qui tingui inquietuds artístiques, per bé que fins ara ja hi ha tancada la col·laboració de 18 professionals que són: Josep Barjuan, Josep Maria Ferré, Jordi Capafons, Adrià Vernet, Natàlia Sanahuges, Maria Pilar Llebaria, Miquel Lligadas, Jordi Vaqué, Miquel Jardí, Jordi Abelló, Àlvar Calvet, Joan Miró Oró, Puri Cervera, Núria Estapé, Isabelle Meyer, Milena Struz Aguiló, Rachel Ritchie i Mònica Rull.
Els artistes faran el lliurament de la bóta treballada a l’abril, amb una petita sinopsi de l’obra. La Cooperativa té previst realitzar una exposició col·lectiva amb motiu de la Fira del Vi de Falset –el cap de setmana del 5 i 6 de maig- i està tancant altres col·laboracions perquè el projecte pugui ser conegut en espais culturals de referència del país.

Nou comentari