Artés clou la Festa de la Verema amb els carrers plens

Fotos de la Festa de la Verema Vídeo de la Festa

L’aixafada de reïm, una de les tradicions de la Festa de la Verema. Foto: Jordi Preñanosa

Aquest diumenge, Artés ha celebrat la Festa de la Verema del Bages que ja arriba a la dissetena edició i donen punt i final a la festa de la DO Pla de Bages que s’ha allargat tot el cap de setmana amb actes a Sant Benet, Manresa i Sant Salvador de Guardiola. Pels carrers del casc antic del poble s’hi podien trobar paradetes d’artesania i a la Plaça Vella, dotze cellers de la Denominació d’Origen on s’hi podien tastar els diferents vins.

La jornada ha començat de bon matí amb el recorregut oficial de les autoritats i l’inici de les representacions de teatre, música i espectacles de carrer que s’han fet durant tot el dia. Com és tradicional s’ha fet la baixada a la vinya amb tractor i al migdia la aixafada popular del raïm. A la tarda s’ha fet una xocolatada acompanyada amb coca i per segon any ha tornat el tast 2.0 que s’ha fet simultàniament a Artés, Manresa i, per primer any, a Barcelona. Els actes varen començar el passat 4 d’octubre i s’han acabat aquest diumenge amb l’espectacle de cloenda “Arrels”, una de les novetats d’enguany.

Els carrers d’Artés, amb l’ajuda d’un diumenge assolellat, s’han omplert d’un gran ambient amb molta gent vinguda d’arreu. Com cada any els aficionats a la fotografia han pogut participar al concurs de fotos i al museu s’hi podien trobar dues exposicions.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mjqddowxP00[/youtube]

Fira de la Verema del Bages. Vídeo: Jordi Preñanosa

Nou comentari