VadeVi
Artistes, vinya i vi ofereixen una gran collita de pintures a la Sala Parés de Barcelona

Miháy Bodó, Marcos Cárdenas, Carmen Galofré, Miguel Macaya, Antoni Mas, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Gloria Muñoz, Pelegero Agustí, Xavier Rodés, Alberto Romero, Manolo Sierra i Miquel Vilà són pintors d’un reconegut prestigi que han cedit el seu talent a una idea de la galeria Sala Pares del carrer de Petritxol de Barcelona. Els autors han abordat des de la seva experiència vital el món del vi i la vinya. La majoria són creadors catalans, però també en trobem d’espanyols, dels Països Catalans (de Dènia, de les Illes Balears) i d’Hongria.

La mostra romandrà oberta fins el dimarts 15 de febrer. Són tretzer artistes amb tres obres cadascun, i de gairebé tots els estils pictòrics,llevat de l’abstracció, i amb motius de tot tipus relacionats amb el món de la viticultura. Hi ha qui ha optat per la pagesia i el camp, i qui s’ha centrat en les copes o els tirabuixons.

L’exposició es complementarà amb tastos a cellers, encara que les dates encara s’han de confirmar. Ferran Josa, director adjunt de la galeria, comenta la voluntat d’exportar la idea a La Rioja, amb els mateixos pintors o amb uns altres però amb la mateixa filosofia, un element que s’ha d’acabar de definir.

En seleccionar la vinya i el vi per aquesta exposició col·lectiva, la Sala Parés ha pogut constatar “fins a quin punt aquest tema està present de forma més o menys evident en la creació habitual de molts artistes de la galeria. Això doncs, la mostra ha sorgit d’una manera gairebé natural. Certament, la vinya i el seu fruit són una font de colors inesgotable. Es tracta de colors efímers, que canvien d’un dia a l’altre, la qual cosa els dóna un atractiu encara més poderós. També ofereixen un amplíssim registre de temes, formes i composicions, que obre molts camins a la creació. El vi no només és color, sinó també densitat i textura embolcallades de vidre. A més, te la virtut de convocar altres sentits com el gust o el tacte. Forma part de la cultura des de sempre, especialment de la nostra cultura mediterrània. Segurament aquesta és una altra raó que ha fet que el tema s’ha incorporat de manera tan natural a la pintura de tots els temps”.

Es tracta d’una exposició rica, diversa en els seus continguts i molt suggerent, on tretze artistes han treballat a gust sobre un tema plaent,ens recorda Ferran Josa. “Creiem que l’exposició és una excel·lent collita.”


Pintura de Miquel Vilà a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Manolo Sierra a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura d’Alberto Romero, a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Marcos Cárdenas a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Josep Moscardó a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Ramón Moscardó a la Sala Parés


Pintura de Glòria Muñoz a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura d’Antoni Mas a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Miguel Macaya a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Xavier Rodés a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Carmen Galofré a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Miháy Bodó a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS


Pintura de Pelegero Agustí a la Sala Parés FOTO: SALA PARÉS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa