VadeVi
Artur Mas ja és Confrare d’Honor de la Confraria del Cava

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va ser investit ahir Cavaller Confrare d’Honor de la Confraria del Cava durant la solemne cerimònia d’Investidura Tardoral que es va celebrar al vespre a les Caves Codorniu de Sant Sadurní. Artur Mas va jurar fidelitat al cava durant l’acte que va ser presidit per Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, juntament amb la resta de membres del consell capitular.

Artur Mas, va encetar el seu parlament agraint la distinció i destacant que la celebració era com un “oasi” per a ell, perquè “últimament no tinc gaires moments de pau”. El president va posar de relleu la unió que la seva família sempre ha tingut amb el món del vi i el cava, dient que és important inculcar als fills el consum responsable per aconseguir que “no cometin excessos”.

Mas va destacar la “gran” tasca que fa el sector del cava per situar aquest producte com a “ambaixador de Catalunya al món”. “Vosaltres feu país, vosaltres feu Catalunya” va dir el president, dirigint-se als cavistes, als que va esperonar a valorar més els productes vitivinícoles catalans, “que sovint no són prou estimats”.

Per la seva banda, Pere Bonet va destacar la “passió” amb que els cavistes elaboren l’espumós, la mateixa passió amb que treballa Confraria del Cava per augmentar la notorietat d’aquest producte al món”. Una notorietat que es vol aconseguir especialment a nivell internacional, per això la Confraria ha dut a terme els darrers anys diferents investidures fora de l’Estat.

També es van investir com a Confrares de Mèrit el ballarí, Rafael Amargo; l’escriptor i autor ‘Pa Negre’, Emili Teixidor; la periodista Pilar Rahola; el director de La Vanguardia, José Antich; la periodista i antiga col·laboradora de RTVE, Rosa Calaf; la directora de TV3 Mònica Terribas; l’arquitecte de la Sagrada Família, Jordi Bonet i Armengol; la biòloga i oceanògrafa, Josefina Castellví; i el president de l’Acadèmia Tastavins, Joan Tarrada.


El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, investit Cavaller Confrare d’Honor de la Confraria del Cava FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa