VadeVi
Artur Mas: «l’objectiu de la DO Penedès és el món»

El president ha remarcat aquest mig segle d’existència la DO com “un punt d’aturada” que ha de servir, ha dit, “per mirar endavant i fixar noves fites i nous objectius”. Mas ha valorat al feina feta en aquests 50 anys pel sector vitivinícola del Penedès com la garantia “d’un futur basat en la confiança i l’esperança”. En referència a l’exportació dels vins penedencs, -un 26% de la producció s’exporta fora de l’Estat-, el president ha posat com exemple la DO per insistir en que el país “ha de mirar cap al món”.

El consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès ha convidat el president Mas a la celebració del seu 50è aniversari. El Consell es va fundar l’any 1960 i ha celebrat el seu mig segle d’existència encarant “moments difícils” però amb un “missatge optimista” tenint en compte que, com ha assegurat el seu actual president, Francesc Pascual, “mantenim un esperit jove i molts projectes de futur que aconseguirem a través del camí del treball”. La Denominació insisteix en què els seus vins són “l’essència de la singularitat i la passió d’aquest territori”, d’arrels estretament vinícoles, que per a Pascual seguirà consolidant-se i modernitzant-se com a fet dins ara.

Pascual va recordar als 400 assistents que la D.O. Penedès és una Denominació capdavantera en donar el impuls necessari en la mecanització del conreu de la vinya, ha estat la primera zona vitivinícola del món en realitzar les fermentacions a temperatura controlada, pioners en el conreu ecològic de les vinyes i en la implantació de la targeta magnètica pel control de la producció i que els seus vins són internacionalment reconeguts a mes de 140 països

Per la seva banda, el president de la Generalitat ha remarcat la capacitat de regeneració que han demostrat, amb la història del sector vinícola, les empreses del Penedès i la seva “personalitat i diferenciació”. Per al president, l’aniversari que s’ha celebrat aquest divendres “és un punt de culminació que servirà per mirar endavant i plantejar-se noves fites”. Mas ha demanat que es mantingui el just equilibri entre totes les parts necessàries per a la producció dels vins, “des del pagès més petit fins a l’empresa més gran” perquè el Penedès, ha dit, “és un gran tresor que val la pena conservar”.

En els últims anys, la DO Penedès ha treballat per fomentar la qualitat dels seus productes i ha disminuït la producció en increment de les exigències de qualitat. Tot i així, al 2010 es van produir més de 19 milions de litres de vi amb un volum de negoci estimat en gairebé 159 milions d’euros. El 26% de la producció dels vins DO Penedès s’exporten sobretot a Europa i també a la Xina i al Japó.

Aquest ha estat un dels aspectes que també el president Artur Mas ha volgut remarcar. “Il·lusiona que ens orientem cap en fora”, ha transmès. Mas ha posat com exemple les empreses d’aquestes comarques “que ja estan situades al món” i ha assegurat que “tota la orientació del país ha d’estar en com podem nosaltres passar de la terra cap al món”, com han fet des del Penedès.


EL PRESIDENT MAS SIGNANT EL LLIBRE D’HONOR DE LA DO PENEDÈS FOTO: DO PENEDÈS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa