Artur Mas presidirà avui la Diada del Vi Novell

L'encarregat de fer el pregó serà Sergi Figueras, millor sumiller de l'any, i Mariona Ribas i Xavier Grasset seran els espinjoladors de la bóta

L’any passat la Diada del Vi Novell, que enguany presidirà Artur Mas, va estar encapçalada pel conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí. Foto: VADEVI.cat

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, presidirà avui, dilluns 12 de novembre, a les 12.45 hores, la Diada del Vi Novell 2012.

L’acte recollirà la tradicional espinjolada de la bóta per fer rajar el primer tast del vi novell, i la pujada de la branca de pi al balcó del Palau de la Generalitat, com a símbol de la nova anyada. El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, també serà present a l’acte.

La Diada del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola, organitzat per l’INCAVI, recollint així una iniciativa dels Mestres Cellerers de Catalunya. L’INCAVI, com a organisme dedicat a la tutela i promoció d’aquest sector, organitza aquesta Diada des de l’any 1996 a la qual convoca tots els cellers elaboradors de vi novell i a les associacions que hi ha a l’entorn del vi i restauradors, amb l’objectiu de promocionar i difondre el coneixement sobre els vins nous del nostre país.

Enguany, la colla Falcons de Vilafranca seran els encarregats de pujar la branca de pi. Després d’aquesta primera part de l’acte que es podrà seguir des de la Plaça de Sant Jaume, s’espinjolaran les botes al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat i es farà el primer tast del vi novell. En aquesta ocasió, l’actriu Mariona Ribas i el periodista Xavier Grasset seran els espinjoladors de les bótes.

Tot seguit, al Saló de Sant Jordi, el millor sumiller 2012, Sergi Figueras, farà el pregó del Vi Novell i, a continuació, el president Mas lliurarà el Memorial Grimi (Mestres Cellerers) al propietari del Suquet de l’Almirall, Quim Marqués. L’acte el clourà el president de la Generalitat amb la seva intervenció.

En finalitzar els parlaments, els cellers Alta Alella, Alella Vinícola, Torres Atrium, Albet i Noya, Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, Portell, La Gravera, Cooperativa Agrícola de Garriguella, Aibar, Celler el Masroig, Covides, Gramona, Mas Vicenç, Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep de Bot, Vinícola de Nuller, HMR Mont Rubí, Alsina Sardà, Celler Batea, Celler Pasanau, Cérvoles i Castell del Remei oferiran un tast del seu vi novell.

Nou comentari