VadeVi
Assistents, consell regulador i cellers parlen de vi

Més de vint persones es van reunir al voltant d’una taula i unes ampolles de vi de la DO Catalunya per parlar de vi, concretament del de la DO Catalunya, però també de tot allò que l’envolta.

La convocatòria de l’Oriol Pérez de Tudela, responsable del bloc El vi a punt i el restaurant ATN amb el suport de l’INCAVI i el Consell Regulador de de la DO Catalunya va ser un èxit i a la gran taula creada per a l’acte, no hi va quedar ni una cadira lliure.

Es va parlar de tipus de taps, els de suro, els de silicona i dels de rosca. De la tipicitat basada en el terrer o en les varietats de raïm locals o foranes, però especialment es va parlar dels vins dels tres cellers que van participar al tast: Ca n’Estruch, Clos d’Agon i Torres, que van presentar vins d’alta qualitat, amb preus que van des dels poc més 3 € del Ca n’Estruch blanc jove fins els gairebé 40 del Clos d’Agon, passant pels preus intermitjos del Torres Nerola negre 2005 o de l’Idoia de Xarel·lo, Garnatxa i Chardonnay fermentat en bóta, de Ca n’Estruch.

Xavier Pié, president de la Denominació d’Origen Catalunya, i Anton Castellà, el secretari, van aclarir tots els interrogants que es van obrir durant el debat, del que, entre d’altres, es va extreure la conclusió que al voltant del bon vi s’hi generen converses càlides i interessants.


Foto: VADEVI.cat El Clos d’Agon es va decantar per oxigenar-lo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa