VadeVi
Augmenta la demanda d’ajuts per a promoure vi català a l’estranger

L’Incavi està analitzant 230 programes de promoció de vins catalans a l’estranger. Són les sol·licituds que ha rebut, presentades per de 60 cellers, associacions, organitzacions professionals i Denominacions d’Origen, amb l’objectiu d’obtenir ajuts per a la promoció a països de fora la Unió Europea, una mesura d’informació i promoció contemplada en la OCM del vi que té com a objectiu fomentar el coneixement de les característiques i qualitats dels vins.

Segons ha informat avui el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) la majoria de projectes estan destinats a promocions, campanyes al país de destí, missions comercials i assistència a fires internacionals.

El director general de l’Incavi, Oriol Guevara, ha indicat que “aquestes dades tan positives constaten que les empreses, cellers i entitats del territori estan apostant per la internacionalització dels seus productes en més de 36 països i, en definitiva, en mercats tan importants com la Xina, el Japó, els Estats Units o Suïssa”.

De fet hi ha hagut un augment de demandes, ja que en la convocatòria passada, en què es van presentar conjuntament dues campanyes: la del 2008-2009 i 2009-2010, es van rebre 50 sol·licituds amb 200 projectes.

La inversió total que han presentat els cellers sol·licitants és de 20 milions, mentre que en l’anterior va ser de 16 milions. Respecte el finançament dels ajuts a les accions, a càrrec integrament del fons FEAGA, l’import per a cadascuna de les accions i dels programes seleccionats no podrà superar el 50 per cent de les despeses subvencionables. Per la qual cosa, aquest any les ajudes seran de 10 milions, respecte dels 7,5 milions de l’exercici anterior.

Actualment, i un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el que ara s’està fent és la valoració dels programes per part de l’INCAVI per fer una llista puntuada i prioritzada que es trametrà al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) on la Comissió Nacional de Selecció de Programes formada per totes les comunitats Autònomes determinarà els ajuts i els beneficiaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa