VadeVi
Avgvstvs Forvm, reconegut per la seva filosofia de proximitat
  • CA

Cellers Avgvstvs Forvm ha obtingut la certificació per a la venda de proximitat, títol atorgat per la Generalitat de Catalunya a aquelles empreses preocupades pel territori, i vinculades amb el seu entorn a través dels seus productes i l’activitat que en desenvolupen. Aquesta normativa persegueix la dinamització de l’economia productiva i el desenvolupament rural, tot i que també cerca la defensa dels petits productors i el consum local.

Des de fa més de 25 anys, Cellers Avgvstvs Forvm produeix vins i vinagres fets al territori, amb raïm local d’excel·lent qualitat, tot promovent la comarca i la Denominació d’Origen Penedès. El certificat amb el qual s’identificarà Cellers Avgvstvs Forvm com a venedor directe consisteix en una fletxa que envolta una tipografia amb la inscripció ‘Venda de Proximitat’. La consecució d’aquesta certificació significa per a Cellers Avgvstvs Forvm, “un pas endavant en la comercialització dels nostres productes agroalimentaris, tant el vi com el vinagre, ja que ofereix garanties de seguretat, qualitat i proximitat dels aliments”, apunta Enric Roca, director tècnic del celler.

La certificació és una eina més de la Generalitat de Catalunya per potenciar la venda directa i de circuit curt, és a dir, la venda realitzada per productors agraris en favor del consumidor final, amb la intervenció d’una única persona intermediària. El segell de la Generalitat també permet ajudar a maximitzar els esforços de foment i promoció dels productes de temporada i a millorar la sensibilitat envers l’entorn.

Sobre Avgvstvs Forvm

Cellers Avgvstvs Forvm és un celler familiar que es troba al poble de Sant Vicenç de Calders, pertanyent al municipi d’El Vendrell (Baix Penedès). Al 1982 els propietaris van adquirir la propietat Les Deveses, per on antigament passava la Via Augusta, i a pocs quilòmetres de l’Arc de Barà, actualment Patrimoni de la Humanitat. Per aquesta raó els noms dels seus vins i el seu logotip fan sempre referència al passat romà d’aquest paratge.

Cellers Avgvstvs Forvm té dues línies de productes: els vinagres gourmets i els vins. El celler va incrementar al 2015 la seva facturació en un 9% fins a arribar a 1,65 milions d’euros, exportant els seus vinagres, un dels seus productes estrella, a més de 30 països de tot el món, sobretot a Austràlia i Nova Zelanda, Canadà i els Estats Units; i Anglaterra, Holanda, Bèlgica i Alemanya. Japó s’ha convertit també en un altre dels mercats importants per als seus vinagres i des de 2015 comença a treballar amb Corea del Sud, Colòmbia, Perú i Tailàndia. La producció de Cellers Avgvstvs Forvm es distribueix en 220.000 ampolles de vinagres Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Merlot; i prop de 100.000 ampolles de vins.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa