El consum de vi en les llars espanyoles ha disminuït un 6,7% en els sis primers mesos de l’any respecte al mateix període de 2008, fins als 204’26 milions de litres. Segons dades facilitades per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV), en termes de valor, les vendes de vins en el canal alimentació van disminuir en el primer semestre un 2,9%, fins als 446,16 milions d’euros.

El descens registrat fins a juny es deu principalment a la “dolenta evolució” dels vins de taula, que van caure un 12% en volum i un 11% en valor, així com dels espumosos i caves, que van registrar una disminució de les vendes del 14% en volum i del 10,5% en valor. Per contra, el consum de vins amb denominació d’origen va créixer un 5% en termes de volum en els primers sis mesos de l’any, fins a 63,15 milions de litres, i un 3% en valor, fins a 223,28 milions d’euros.

L’Observatori destaca l’augment d’aquest tipus de vins, encara que no aconsegueix compensar la caiguda del consum de vi de taula i del vi espumós durant el primer semestre.

Segons dades del Panell de Consum de les llars elaborat pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, la població beu una mitjana de 2,9 litres de vi per persona i any. Per comunitats autònomes, les regions líders pel que fa al vi consumit a les llars són Balears, amb una mitjana de 6,2 litres per persona i any; Astúries, amb un consum mig anual de 4,8 litres per persona, i el País Basc i les Canàries, totes dues amb un consum mitjà per càpita de quatre litres a l’any.

Alhora, en cinquena posició se situa Cantàbria amb un consum mig anual de 3,7 litres de vi per persona, mentre que on menys vi es beu és a les llars de Castella-la Manxa (1,2 litres per persona) i la Rioja (1,5 litres).


Gràfic de l’evolució del consum de vi durant el primer semestre 2009 FOTO: OEMV

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa