La majoria de joves no consumeixen vi amb assiduïtat i els que ho fan cada vegada són menys. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn d’un estudi encarregat per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV) i elaborat per l’empresa Synovate. A través de 1.300 entrevistes a joves de tot l’Estat espanyol, l’empresa conclou que només un 8% dels joves d’entre 18 i 35 anys pren vi més d’un cop a la setmana i un 32% ho fa entre un i quatre cop al mes. Segons informa l’OEMV, en un estudi similar realitzat l’any 2005 demostrava que el consum entre els joves de l’Estat era més ampli. En concret, un 11% consumia vi més d’un cop a la setmana i un 35% ho feia almenys un cop al més.

Segons l’estudi, més de la meitat dels joves, un 62%, ni tant sols consumeixen vi un cop al mes. D’aquests, un 34% no en consumeix mai, cosa que significa un augment de l’11% respecte l’any 2005.
[[frase]]
Pel que fa a l’acceptació dels diferents tipus de vins entre els joves, els negres segueixen sent els més consumits amb un 52% però els rosats són els únics que augmenten el percentatge de consum passant d’un 7 a un 11% en el cas de les dones i d’un 5 a un 7% en el cas dels homes.

L’estudi també apunta les possibles causes d’aquesta davallada en el consum. Un 47% dels joves assegura que els agrada el vi pel seu sabor, un 40% creu que hauria de tenir un sistema més fàcil i modern de tancament i un 14% voldria que es vengués en ampolles més petites, de 33cl.

D’altra banda, la OEMV assegura que “molts joves rebutgen el vi per considerar-lo una beguda per a adults, difícil d’entendre i que necessita un llarg procés d’iniciació”. De fet, el primer contacte amb el vi es produeix en un ambient familiar i pocs en consumeixen amb els amics. Un 40% dels joves enquestats assegura haver tastat vi per primera vegada a casa abans de tenir la majoria d’edat i només un 8% s’ha emborratxat amb els amics amb vi. En aquest terreny, les begudes alcohòliques d’alta graduació són les preferides. Un 85% dels joves s’emborratxa amb aquest tipus de begudes, mentre que un 25% ho fa amb cervesa.


Els joves s’emborratxen amb begudes d’alta graduació alcohòlica o amb cervesa FOTO: MARTA PÉREZ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa