VadeVi
Baixen les vendes de vi tot i que el 60% de la població es considera consumidor

El 60% de les persones majors de 18 anys es consideren consumidors de vi, el que suposa un conjunt de gairebé 22’5 milions de persones a tot l’Estat Espanyol. I d’aquests, un 80% es defineixen com habituals. Aquests consumidors presenten una taxa de consum anual de 35’4 litres, és a dir un volum global de 795 milions de litres o 21,1 litres per habitant major de 18 anys.

Així ho ha demostrat un seguit d’estudis impulsats per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, amb el suport de la Federació Espanyola del Vi i el ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí.

Aquest estudi detecta també una “clara polarització cap al consum de vins negres, ja que aquests són consumits pel 88% dels consumidors”, mentre que els blancs ho són pel 40%, els espumosos pel 38%, els rosats pel 26% i els generosos i dolços pel 14%.

Tot i això, el consum de vi a les llars espanyoles va baixar un 11% en els nou primers mesos de l’any respecte al mateix període de 2008, fins a 297,82 milions de litres, mentre que les vendes de begudes elaborades amb vi, com sangries i o vins amb gasosa, es van disparar un 47,7% en el mateix període, fins a 19,2 milions de litres.

Segons dades de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi, aquestes begudes amb vi van reduir el seu preu mig un 10,4% fins a setembre, fins als 1,29 euros per litre, mentre que el del conjunt de vins es va incrementar un 5,8%, fins a 2,15 euros. En termes de valor, les vendes de vins en el canal alimentació van disminuir en els nou primers mesos un 5,8%, fins als 639,65 milions d’euros, mentre que les begudes elaborades amb vi van registrar un augment del 32,4%, fins a 24,68 milions d’euros.


La producció de vi i les vendes estan disminuint a Europa FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa