El Bar Freixenet està a la tercera planta del restaurant espanyol El Patia, situat en una luxosa mansió de l’antiga Concessió Francesa, segons informa Expansión.

Gil Serra, gerent de Freixenet a la Xina, afirma que l’objectiu de l’empresa és “seguir creixent un 20% anual en els pròxims anys, a un ritme superior a la mitjana, i estar ben posicionats a mig-llarg termini per quan la cultura del vi escumós es dispari en el gegant asiàtic “.

Els esforços de promoció de Freixenet a la Xina s’enfronten, però, a un públic que no sembla encara molt atret pels escumosos. “Sabem que cal tenir paciència, però hem adquirit experiència en altres mercats complexos”, subratlla Serra. Les vendes de escumosos a la Xina suposen actualment un 1,26% del total del mercat de vins, segons la consultora Access Àsia, que preveu que la quota pugi lleument en els propers anys.

França lidera a molta distància les exportacions d’escumosos cap a la Xina, amb una quota en valor superior al 78%. L’Estat espanyol se situa en cinquena posició, amb un 2,3%. El 2010 el país es va gastar uns 28 milions d’euros en champagnes, caves i altres vins escumosos.

Freixenet va facturar 480 milions d’euros el 2010 i el 75% de les vendes es van realitzar a l’exterior. Xina amb prou feines suposa un percentatge mínim del negoci del grup, que es proposa arribar a un milió d’euros de facturació a la Xina en tres anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa