La segona edició de la Festa del Trepat tindrà lloc els propers 11 i 12 de juny a Barbera de la Conca. El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barbera i dóna vins lleugers i afruitats, de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana molt característics.

Amb el trepat s’obtenen vins rosats i uns vins base per a caves molt personals, però també es troben cada cop més vins negres i algun blanc, que estan obtenint cada cop més un gran reconeixement.

L’objectiu de la Festa del Trepat no és altre que potenciar aquesta varietat única del territori i fer-ne promoció. I per fer-ho, l’edició d’enguany vol vincular el vi i l’art en un entorn de indiscutible bellesa com són els diferents portals de les cases i altres edificis emblemàtics d’aquesta vila mil·lenària, que es caracteritza pels seus carrers estrets, amb cases ben cuidades de construcció típica de l’època.

Els 10 cellers que participen en aquesta edició de la Festa del Trepat (Gatzara vins, Mas Foraster, Portell vins i caves, Mas del Tossal, Carlania Celler, Molí deis Capellans, Cooperativa de Barbera de la Conca, Castell d’Or, Clos Montblanc i Caries Andreu) compartiran espai amb 10 artistes de reconegut prestigi (Miquel Angel Anadon, Enrie Adsera, Jordi Carreras, Joaquim, Casadevall, Josep Maria Cervera, Joan Enrie Garde, lago Pericot, Jordi Pericot, Ana Roca-Sastre i Gerard Rosés) en 10 indrets característics del poble i oferiran als vianants el producte del seu treball i la seva inspiració.


Cartell de la festa del trepat de Barberà FOTO: AJUNTAMENT BARBERÀ DE LA CONCA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa