VadeVi
Barolo Boys. Storia di una Rivoluzione, de Paolo Casalis, triomfa al Most Festival
  • CA

Prop de 4500 persones, un miler més que l’any passat han passat aquest 2015 pel Most. Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat pel Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca.

Com cada any, el festival ha mostrat una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava a Vilafranca, Sant Sadurní i a d’altres indrets del Penedès.

El passat 5 de novembre la preestrena de Barcelona, nit d’hivern, de Dani de la Orden, donava el tret de sortida al certamen, que aquest diumenge ha clausurat La novia, una adaptació al cinema de Bodas de sangre de García Lorca. La projecció ha comptat amb la presència de la seva directora, Paula Ortiz, i el seu productor, Álex Lafuente.

El palmarès de la secció Collita està encapçalat pel documental italià Barolo Boys. Storia di una Rivoluzione, de Paolo Casalis, reconegut amb el Premi del Jurat, dotat amb 1.000 euros, i amb el Premi Projecció Internacional.

Un relat engrescador sobre la revolució col·lectiva d’un grup de joves vinaters de la regió italiana de Langhe que, amb orgull i passió, passen de l’autoproducció a consolidar els vins de Barolo, una denominació d’origen admirada arreu del món. La secció oficial del certamen, centrada en la producció audiovisual sobre la vinya i el vi, ha projectat enguany 21 treballs de països com Itàlia, Suïssa, França, Xile i Estats Units.

El jurat, integrat per Xavi Ayala (sommelier), Anna Espelt (elaboradora), Carlos R. Ríos (director del festival D’A), Gemma Ferraté (directora de cinema) i Maria Antònia Rovira (agent d’actors) també ha reconegut amb una Menció especial en la categoria de Millor projecció internacional la producció Chasselas forever, dirigida per Florian Burion.

El Premi al millor treball documental ha estat per Beudon – La terre, l’homme et la vigne, dirigit per Christian Laubacher i Delphine Schacher, i el Premi al millor treball de ficció ha reconegut Vinodetro, de Ferdinando Vicentini Orgnani. El Premi Arrels al millor treball lligat al territori se l’ha endut À la source du vin, de Philippe Gasnier, i Premi al millor treball promocional L’Olivera Únic: no beuràs mai res igual, dirigit per Marc Saludes.

El palmarès de la secció Brot, la mostra de curtmetratges, està encapçalat per Ser e voltar, de Xacio Baño, Premi del Jurat al Millor Curtmetratge. El jurat, integrat per Anna Petrus (crítica de cinema), Roger Casamajor (actor) i Maria Olivella (exhibidora), ha volgut fer també una menció especial a Caradecaballo, de Marc Martínez. El públic ha premiat Playback, de Nico Aguerre, i el Jurat jove, Walls, dirigit per Miguel López Beraza.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa