VadeVi
Benach creu que el VITEC és la joia de la corona de la URV

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, creu que el Parc Científic i Tecnològic del Vi, el VITEC, és un projecte “amb molt recorregut i grans possibilitats d’èxit” i que en poc temps s’ha convertit en “una de les joies de la corona de la URV”. Així ho ha explicat aquest divendres després de visitar les instal·lacions del VITEC acompanyat del seu director general, Sergi de Lamo, i del president del Consell Regulador de la DO Montsant i membre del Patronat de VITEC, Jaume Domènech.

El VITEC és un projecte per la recerca, el desenvolupament i la investigació de tot el que està relacionat amb el món vitivinícola i hi estan involucrades les principals denominacions d’origen del catalanes. Pel president del Parlament, el projecte del VITEC té encara possibilitats de creixement i és, alhora, una iniciativa que ajudarà a “reactivar l’economia del sector i del país”. Benach ha manifestat també que “és un exemple magnífic de recerca i innovació en el món del vi, un sector demostratiu de com s’estan fent les coses amb qualitat en el sector agroalimentari català”.

Després de la visita, el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, ha obsequiat amb una copa Riedel Montsant a Benach i li ha explicat el procés i el treball que la DO i Riedel van realitzar “per trobar una copa que exaltés les qualitats dels vins de Montsant”. També ha ressaltat la importància que suposa que la casa austríaca, la més prestigiosa del món, tingui al seu catàleg la copa Montsant, ja que “aporta a la DO projecció i reconeixement en els mercats internacionals i entre els experts”.


Benach ha visitat el VITEC acompanyat del seu director general i el president de la DO Montsant FOTO: E.B.


Benach al laboratori d’anàlisi del VITEC FOTO: E.B.


El president del Parlament, Ernest Benach, al VITEC analitzant els projectes de futur del centre FOTO: E.B.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa