Els nous copropietaris del celler Laurona al Montsant, han fet l’entrada al món del vi per la porta gran. Es tracta de Toni Cruz i Josep Maria Mainat, exmembres de la Trinca i propietaris de la productora Gestmusic que juntament amb el director de la productora Telemundo de Miami, Marcos Santana, s’han llençat a una nova aventura vinícola. Aprofitant l’ocasió, Laurona ha presentat les noves anyades dels vins.

Cap a les onze del matí a l’esplanada del camp de futbol de Gratallops, tres helicòpters esperaven als convidats per dur-nos fins a una vinya de La Figuera d’on neix el Laurona. Des del cel gaudíem d’una meravellosa vista del Montsant des d’on també hem pogut veure la petita vinya de l’Espectacle, vi del mateix celler conegut arreu per la seva qualitat, el seu preu i l’excel·lent puntuació que el critic americà Robert Parker li va donar l’any passat.

Una vegada a la vinya tots els presents hem collit part dels escadussers gotims de garnatxa que penjaven, donant un tret de sortida simbòlic a la verema d’enguany.

Tot seguit Toni Cruz i Josep Maria Mainat juntament amb René Barbier i Ferran Zamora, enòlegs i també accionistes del celler, ens fet saber els motius per involucrar-se en el projecte Laurona. Segons Toni Cruz havien de compensar tot el vi que s’havien begut al llarg de la seva vida tot “fabricant-lo” a partir d’ara; Mainat, anomenat així mateix pels seus amics i companys, ha expressat amb convicció que ja que es volien “liar” amb això del vi, millor fer-ho amb algú que sabés com ara el René i el Ferran.

La festa ha continuat amb el tast de les noves anyades de la mà de l’enòleg Ferran Zamora i René Barbier, alma mater del celler; tots asseguts sota una carpa blanca al bell mig de les vinyes i amb música del piano de fons, hem gaudit del Laurona 2005 fresc, afruitat i directe i el potent, concentrat i complex 6 vinyes 2004; encara que ja els coneguéssim semblaven vins nous, ja que aprofitant l’entrada de nous socis també han vestit les ampolles amb noves etiquetes.

Amb un dinar tots plegats al restaurant Los Irreductibles a Gratallops hem acabat la jornada, i hem rigut escoltant el petit discurs que Boris Izaguirre i Xavier Sardà havien preparat als seus amics i companys de feina. Benvinguts al vi!!!


Nova imatge de les ampolles de Laurona FOTO: SÍLVIA NARANJO


El celler va desplaçar els convidats en helicòpter FOTO: SÍLVIA NARANJO


Toni Cruz, Josep Maria Mainat, Ferran Zamora i René Barbier FOTO: SÍLVIA NARANJO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa