Celler el Masroig presenta el Vi Novell 2011, el primer d’aquesta temporada. L’acte de celebració es durà a terme el proper diumenge 6 de novembre a les instal·lacions del celler al poble del Masroig (Priorat) i la presentació coincidirà amb la Festa d’Slow Food Catalunya, la qual unirà a tots els diferents Conviviums Catalans amb l’objectiu d’intercanviar idees, coneixements, productes singulars i a la vegada recolzar la recuperació de la tradició de fer Festa amb el Vi Novell.

La dita popular “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi” fa referència a la tradició en que la matança del porc era una manera de donar la benvinguda al fred i de proveir el rebost d’aliments per a passar l’hivern. S’aprofitava l’ocasió per espinjolar la bóta i la festa es regava amb els raigs del primer vi de l’any que, tot i no estar acabat, era cridat a l’escenari de la celebració per ser-ne un dels protagonistes destacats.

Aquesta doncs serà una jornada festiva on es podrà gaudir de diferents activitats i degustacions que permetran endinsar-se en el món de l’Slow Food i del vi.

Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda el 1986 com a resposta a la invasió del frenesí del Fast Life i al colonialisme del fast food. Actualment agrupa més de 100.000 persones en 132 països dels cinc continents. La filosofia del moviment parteix del valor donat a l’alimentació com a punt de partida per a reflexionar sobre la qualitat de vida que volem.

A la festa del Masroig s’hi faran una sèrie d’activitats al voltant del món slow, entre les quals, la Fira de Productors d’Slow Food, l’Itinerari dels Trulls i diversos tallers i xerrades. Tot endinsat dins el món de la cultura, la gastronomia, la sostenibilitat i la tradició. D’altra banda, també s’oferirà un dinar popular.

L’objectiu de les tradicions consisteix en preservar la identitat. El vi ha de ser celebració, festa i tradició i el vi novell n’és el millor exemple. Amb aquest vi, que al celler del Masroig defineixen com “bandarra i popular amic de la gresca i la tradició” i sota el lema “El Vi Novell de sempre, com mai” volen transmetre aquest esperit innovador i alhora tradicional que identifica el Celler.

Fitxa del Vi Novell Celler El Masroig 2011
DO Montsant
Varietats: garnatxa, samsó (carinyana), sirà.
Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. De color robí intens, vellutat perfecte, dens. En nas és brillant, amb notes de fruites vermelles i records de maduixa, cirera, suc de raïm, pegadolça, iogurt i làctics. En boca és suau, franc i fresc. Molta fruita, raïm, caramel de maduixa, lleuger, d’evolució ràpida i post-gust elegant.
13,5% vol. (DO Montsant)


Celler el Masroig presenta el Vi Novell 2011, EN UN ACTE CONJUNT AMB LA celebració DE la Festa d’Slow Food Catalunya FOTO: CELLER EL MASROIG

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa