El proper 24 de gener se celebrarà l’acte de signatura del programa Wine in Moderationentre FIVIN, la Federació Espanyola del Vi i les Associacions catalanes de sommeliers i enòlegs. La jornada la presidirá el nou conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí, a dos quarts de sis, a la Sala Gran Cotxeres del Palau Robert de Barcelona.

Signaran l’adhesió al programa Wine in Moderation el President de l’Associació Catalana de Sommeliers, Jordi Bort; el President de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Josep AntonLlaquet; el Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente, i la Vicesecretaria General de la FEV, SusanaGarcía en el marc de la celebració dels 20 anys de l’Associació Catalana de Sommeliers.

El programa Vi amb Moderació és una iniciativa del sector vitivinícola europeu per promoure la responsabilitat en el consum i contribuir a la prevenció dels excessos o l’ús indegut de les begudes alcohòliques.

L’Associació Catalana de Sommeliers es va fundar l’any 1990. És la segona en antiguitat a l’Estat. La primera va ser la d’Astúries. Ara està immersa en el procés de selecció de les persones que participaran en el concurs del millor sommelier català. L’objectiu d’aquesta nova edició és augmentar l’excel·lència i aconseguir que el triomfador del Principat sigui un ferm candidat a obtenir la victòria en la competició estatal.

Durant l’any 1984 un col·lectiu de professionals dedicats al món del vi, amb la vocació de defensar els interessos comuns, van decidir formar l’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE). Actualment el nombre d’associats és de quasi 400 i agrupa professionals especialitzats en Enologia (llicenciats i diplomats en Enologia, Enginyers Tècnics Agrícoles i Enginyers Agrònoms, Químics, Farmacèutics, Biòlegs i FP 2). Els objectius de l’associació són els d’obtenir el reconeixement legal de l’activitat dels enòlegs, la seva protecció jurídica i qualsevol altra acció que pugui millorar el seu funcionament com a col·lectiu. Altres, són el foment, l’organització o la participació en qualsevol acte, conferència, seminari o activitats tècniques relacionades amb la vitivinicultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa