VadeVi
Bodegas Torres continua l’expansió a Xina i acabarà l’any amb 37 botigues

Bodegas Torres està donant grans passos per consolidar la seva situació al mercat del vi a la Xina. El 2010 va ser l’any d’inflexió de Torres a Xina, amb un increment d’un 40% de les vendes en aquest país i l’inici de la venda directa a través d’Everwines, la divisió de consum de Torres Xina, amb un creixement constant.

Everwines disposa en aquests moments de 8 tendes pròpies: dues a Chengdu, dues més a Nanjing i una més a les ciutats de Xi’an, Xangai, Guangzhou i Hangzhou. Aquestes últimes han estat obertes recentment i s’emmarquen en la voluntat de Torres de reforçar la presència de la companyia en l’Est i Sud del país on concentren la majoria de les vendes. A més, l’empresa també està present en grans superfícies a través de concessions (6) o corners (3).

En els propers mesos ampliarà de forma important la seva presència, bàsicament a través d’obertures en centres comercials: un a través de la cadena Hola, i la resta gràcies a un acord amb la cadena de supermercats Spar, que a l’abril va obrir el primer espai de Torres a Dong Guan i en els propers mesos engegarà 10 espais més repartits per tot el país. La resta fins a aconseguir els 37 punts de venda seran corners especialitzats.

La previsió d’Everwines és tancar 2013 amb 62 punts de venda, 21 tendes pròpies, 17 concessions i 24 corners.

Torres Xina
Bodegas Torres està present a Xina des de 1997, primer amb una joint venture i dos anys després amb una delegació comercial pròpia. Actualment opera a través de la societat Torres Xina, que l’últim any va aconseguir una facturació de 16,16 milions d’euros, situant-se com la tercera importadora i distribuïdora de vins en aquest país. Les exportacions a Xina suposen l’1% de les vendes totals del Grup Torres i situen al país en el lloc 18 del rànquing d’exportació de l’empresa. Torres Xina té actualment 217 treballadors i 6 oficines distribuïdes per Xina.

Actualment Everwines suposa el 21% de l’activitat de Torres Xina. En l’últim any han incrementat les vendes de forma notable en totes les àrees de negoci, però especialment en les vendes en botiga (220%) i la venda on line (143%). Cellers Torres és el primer celler europeu amb venda directa al país asiàtic, però també elabora un vi propi a Xina, el Symphony, a través d’un acord amb el celler local Grace Vineyard.

Bodegas Torres
Fundada el 1870, Bodegas Torres és una de les empreses referents en el sector del vi i brandi de qualitat. Torres és una empresa familiar dirigida actualment per Miguel A. Torres, pertanyent a la quarta generació. El Grup comercialitza més de 50 marques diverses i està present a més de 140 països. A l’Estat espanyol, té vinyes a les denominacions d’origen Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Jumilla i Costers del Segre, i cellers a Penedès, Priorat (dirigida per Mireia Torres Maczassek – cinquena generació – juntament amb el celler del grup Jean Leon), Ribera del Duero i Rioja. A nivell internacional, posseeix celler i vinyars a Xile (Valle Central) i a Califòrnia (Estats Units). Marimar Torres (quarta generació) dirigeix el celler Marimar Estate al Russian River Valley (Sonoma County). Miquel Torres Maczassek dirigeix el celler de Xile.

Amb una plantilla de més de 1.300 treballadors, en total la companyia posseeix 1.869 hectàrees de vinyes, 1.397 de les quals a l’Estat Espanyol, 440 a Xile i 32 a Califòrnia. El 2010 el Grup va facturar 205 milions d’euros, la qual cosa suposa un creixement de l’11,5 % respecte a l’any anterior. El 72% de les vendes van anar a l’exportació, que seguirà sent molt important de cara al 2011, tot i que també s’espera la recuperació de la demanda interna.


Torres Xina fa venda directa sota la marca de botigues Everwines, que VOL ACABAR EL el 2011 AMB 37 BOTIGUES FOTO: BODEGAS TORRES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa